Här finner du svar på frågor som vi ofta får.


Det finns inga begränsningar för hur många lektioner en klass får gå på. Men det är många som vill ta del av våra lektioner. När du bokar en museilektion, se till att vara säker på att du och din klass kan komma på utsatt datum och tid. Det har hänt att lärare bokat många lektioner och ställt in i sista sekunden, varpå vi inte hinner boka in nya klasser, även om det är inom godkänd avbokningstid. Så av solidaritet mot andra klasser, boka medvetet.

Det vanligaste är 30 elever per klass. På lektionsbeskrivningen finns maxantalet angivet.

Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad utgår en avgift. Se respektive lektioner.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Lektionerna för VT18 släpptes 8 januari kl. 14:00. Nästa termins släppdatum är inte satt ännu.

De flesta platserna kan man komma till på ett vanligt besök. På museilektioner.se redovisar vi däremot bara pedagogisk lektionsverksamhet för skolor. Se respektive institutions hemsida för mer information om besök på egen hand.