På spaning efter normer

Världskulturmuseet Åk 4 - Åk 8

Välkommen till ett skolprogram där vi spanar efter normer. En del syns hur tydligt som helst medan andra är svåra att få syn på. Det finns normer som kan vara bra att hålla sig i och andra som gör människor illa.

Playground är en utställning på Världskulturmuseet där vi leker med det allvarligaste som finns eller studerar seriöst det allra lekfullaste:

– Att få vara den du är med din alldeles egna blandning från insidan och ut.

Det borde vara helt självklart, ändå sorteras vi i alldeles för trånga lådor med etiketter satta utifrån normer som vi kanske inte är överens om.

Vi spanar efter normer med viss tonvikt på genus främst för mellanstadium och även högstadium. Den utgår från utställningen och har inslag av värderingsövningar, bilder och massor av snack.

 

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Skolprogram för skolor inom Göteborg bekostas av Göteborgs Kulturförvaltning. Detta gäller för förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå.

För förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå som kommer utanför Göteborg kostar ett skolbesök 500 kr.
För universitet, högskolor, vuxenutbildningar, kurser, vidareutbildningar eller andra vuxengrupper t ex föreningar kostar ett besök hos oss 1 600 kr.

I vissa skolprogram ingår det en verkstad, denna har ibland ett tillägg för materialkostnad. Detta står då tydligt preciserat i bokningen. En del skolprogram är förlängda till 90 eller 120 minuter. Dessa innebär också en extrakostnad.

För att boka så behöver du ha en inloggning till vårt bokningssystem. Det får du genom att mejla oss på skolinfo@varldskulturmuseet.se.
Efter besöket fakturerar Världskulturmuseet er eller Göteborgs kulturförvaltning* för ert besök.

Vid avbokning senare än 7 dagar innan aktivitetens genomförande debiteras du 500 kronor. Avboka genom ett mail till skolinfo@varldskulturmuseet.se eller 010- 456 11 78.

Trivselregler

Det finns låsbara skåp där skolgrupper kan förvara sina kläder och väskor gratis.
Lärare ansvarar för gruppen vid besök på egen hand.

Lärarhandledning

Kontakt

Världskulturmuseet

Adress: Södra Vägen 54
412 54 Göteborg

Telefon: 010-456 12 00

E-post: skolinfo@varldskulturmuseet.se

Bokningsinformation: skolinfo@varldskulturmuseet.se


Ansvarig pedagog
Världskulturmuseet
010-456 12 00

Teman: Demokrati och jämställdhet Globala perspektiv Identitet Normer , etik och värderingar Workshop Lyssna och prata Historia Konst och bild