Resan

Världskulturmuseet Åk 7 - Gymnasiet

Vi människor har under alla tider flyttat på oss, både korta och långa sträckor, av olika anledningar. Hösten 2015 var det fler än på mycket länge som tvingades söka sig till nya platser. Resan är inte alltid självklar och enkel.

I utställningen Syriska röster får vi möta några av dem som gjorde resan mellan det krigsdrabbade Syrien och Sverige, med deras egna ord berättas deras livshistorier.

Utställningen har sin grund i SVTs projekt #syrien200:

”Under hösten 2015 såg vi en av de största flyktingströmmarna till Europa i modern tid. Väldigt många av dem som kom till Sverige hade flytt från kriget i Syrien. I ett unikt projekt som lanserades under hösten 2016 bad SVT Nyheter personer som flytt Syrien och kommit till Sverige att berätta om sina liv. 200 personer delade med sig av hur deras liv såg ut före kriget, hur allt förändrades när kriget kom, hur flykten mot ett tryggare liv såg ut och hur livet i Sverige blev.” Linnea Heppling, SVT, 2017-05-11

I Syriska röster får vi också ta del av personliga berättelser i form av samtidskonst skapad av konstnärer med bakgrund i Syrien.

Vad kallas du när du reser iväg? Vart reser du och varför?

Hur långt måste du resa för att komma bort och hur vet du när du är framme? Och var är egentligen hemma?

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Skolprogram för skolor inom Göteborg bekostas under 2020 av Världskulturmuseet. Detta gäller för förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå och gäller för de program som ligger på denna bokningssida.

För förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå som kommer utanför Göteborg kostar ett skolbesök 500 kr för ett enkelprogram och 1000 kr för ett dubbelt.
För universitet, högskolor, vuxenutbildningar, kurser, vidareutbildningar eller andra vuxengrupper t ex föreningar kostar ett besök hos oss 1 600 kr.

Det går även att boka ett program via vårt egna bokningssystem men då behöver du ha en egen inloggning. Det får du genom att mejla oss på skolinfo@varldskulturmuseet.se.
Efter besöket fakturerar Världskulturmuseet er för ert besök enligt tariff för besökande skolor utanför Göteborg(se ovan).

Vid avbokning senare än 7 dagar innan aktivitetens genomförande debiteras du 500 kronor. Avboka genom ett mail till skolinfo@varldskulturmuseet.se eller 010- 456 11 78.

Trivselregler

Det finns låsbara skåp där skolgrupper kan förvara sina kläder och väskor gratis.
Lärare ansvarar för gruppen vid besök på egen hand.

Kontakt

Världskulturmuseet

Adress: Södra Vägen 54
412 54 Göteborg

Telefon: 010-456 12 00

E-post: skolinfo@varldskulturmuseet.se

Bokningsinformation: skolinfo@varldskulturmuseet.se


Ansvarig pedagog
Världskulturmuseet
010-456 12 00

Teman: Globala perspektiv Identitet Konst och bild