Hållplats Korsvägen

Världskulturmuseet Åk 4 - Gymnasiet

OBS! Detta program ges endast under vecka 46 och vecka 47.

Vi står på en hållplats vid en korsväg och behöver välja väg. Utställningen Korsvägar vill med hjälp av världskulturmuseernas samlingar ge en bild av hur det är ställt på jorden idag. Att med vatten som utgångspunkt reflektera över klimatförändringar, migration, livsstilar och framtiden.
Hållplats – Korsvägen är ett förlängt skolprogram där vi förutom att utforska detta ämne i utställningen även arbetar med våra intryck i en kreativ verkstad.

Programmet ställer frågor som: Vem är jag och vad står jag för? Vad tror jag på, önskar och hoppas?

Vi arbetar från broderi till graffitti. De olika dagarna kommer ha olika innehåll och material att arbeta med.

Detta skolprogrammet är särskilt utformat för barn och unga på högstadium och gymnasium.

Följ bokningslänken så ser du vilka tider som gäller.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

På grund av rådande läge med Covid-19 är det viktigt att ni håller avstånd till andra besökare och personal i museet. Vi uppmanar alla grupper att hålla avstånd även till varandra inom museets lokaler. Besök oss helst i halvklass, max 15 elever. Kommer ni i större grupper delar vi er och ni får en varsin museipedagog som leder er. Om ni önskar besöka oss på särskilda tider eller delta i ett skolprogram online istället för ett fysiskt besök så kan ni mejla till skolinfo@varldskulturmuseet.se så ska vi försöka hjälpa er.

Skolprogram för skolor inom Göteborg bekostas under 2020 av Världskulturmuseet. Detta gäller för förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå och gäller för de program som ligger på denna bokningssida.

För förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå som kommer utanför Göteborg kostar ett skolbesök 500 kr för ett enkelprogram och 1000 kr för ett dubbelt.
För universitet, högskolor, vuxenutbildningar, kurser, vidareutbildningar eller andra vuxengrupper t ex föreningar kostar ett besök hos oss 1 600 kr.

Det går även att boka ett program via vårt egna bokningssystem men då behöver du ha en egen inloggning. Det får du genom att mejla oss på skolinfo@varldskulturmuseet.se.
Efter besöket fakturerar Världskulturmuseet er för ert besök enligt tariff för besökande skolor utanför Göteborg (se ovan).


På grund av rådande läge med Covid-19 tar vi inte ut någon avgift om ni avbokar med kort varsel. Avboka genom ett mail till skolinfo@varldskulturmuseet.se.

Trivselregler

Det finns låsbara skåp där skolgrupper kan förvara sina kläder och väskor gratis.
Lärare ansvarar för gruppen vid besök på egen hand.

Kontakt

Världskulturmuseet

Adress: Södra Vägen 54
412 54 Göteborg

Telefon: 010-456 12 00

E-post: skolinfo@varldskulturmuseet.se

Bokningsinformation: skolinfo@varldskulturmuseet.se


Ansvarig pedagog
Världskulturmuseet
010-456 12 00

Teman: Globala perspektiv Identitet Miljö och hållbar utveckling Debatt och diskussion Grupparbete/övning Skapande verkstad Lyssna och prata Historia Samhällskunskap