Konst kommunicerar

Världskulturmuseet Åk 5 - Gymnasiet

Det finns en hel del konst på Världskulturmuseet som kan vara spännande att kika på. Ibland gästas huset av hela konstutställningar i någon form men oftast finns det konstverk i våra andra utställningar också.

Det kan vara spännande att höra om vad konstnären har för idéer, men det är också roligt att släppa loss sina egna tankar, tolkningar och se vart de leder.

Detta skolprogram kommer under tid ha olika stopp vid olika tillfällen. Vi kommer ta upp aktuella frågeställningar och också försöka tänka lite utanför boxen. Vad ser vi, vad ser vi inte. Vem har valt detta för mig och varför? Kan konst vara farlig? Är konst ett språk? Vad är inte konst?

Det kan bli en upplevelse som är möjlig att arbeta vidare med i skolan kring både källkritik och yttrandefrihet.

 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Skolprogram för skolor inom Göteborg bekostas under 2020 av Världskulturmuseet. Detta gäller för förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå och gäller för de program som ligger på denna bokningssida.

För förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå som kommer utanför Göteborg kostar ett skolbesök 500 kr för ett enkelprogram och 1000 kr för ett dubbelt.
För universitet, högskolor, vuxenutbildningar, kurser, vidareutbildningar eller andra vuxengrupper t ex föreningar kostar ett besök hos oss 1 600 kr.

Det går även att boka ett program via vårt egna bokningssystem men då behöver du ha en egen inloggning. Det får du genom att mejla oss på skolinfo@varldskulturmuseet.se.
Efter besöket fakturerar Världskulturmuseet er för ert besök enligt tariff för besökande skolor utanför Göteborg(se ovan).

Vid avbokning senare än 7 dagar innan aktivitetens genomförande debiteras du 500 kronor. Avboka genom ett mail till skolinfo@varldskulturmuseet.se eller 010- 456 11 78.

Trivselregler

Det finns låsbara skåp där skolgrupper kan förvara sina kläder och väskor gratis.
Lärare ansvarar för gruppen vid besök på egen hand.

Kontakt

Världskulturmuseet

Adress: Södra Vägen 54
412 54 Göteborg

Telefon: 010-456 12 00

E-post: skolinfo@varldskulturmuseet.se

Bokningsinformation: skolinfo@varldskulturmuseet.se


Ansvarig pedagog
Världskulturmuseet
010-456 12 00

Teman: Globala perspektiv Identitet Debatt och diskussion Lyssna och prata Samhällskunskap Konst och bild