Bråka och bli sams

Världskulturmuseet Åk 4 - Åk 6

Ett skolprogram för mellanstadiet om hur vi hanterar konflikter.
Att leva tillsammans är både härligt och roligt, men också svårt. Oliktyckande och olika behov kan leda till missuppfattningar som i sin tur kan leda till bråk. Konflikter handlar om sociala samspel och relationer. Genom att pröva olika roller i en konflikt kan eleverna upptäcka andra perspektiv som de inte var medvetna om innan. Det finns inte ett rätt sätt utan bara olika sätt.

Vi gör gruppövningar och tittar på föremål. Vi utgår från psykologerna Thomas och Kilmanns konfliktstrategier som tar mänskliga beteenden och gör djurliknelser. När kan det vara bra att dra sig undan som en sköldpadda och när passar det att bita ifrån som en haj?

I Bråka och bli sams besöker vi en avskild del i utställningen Tillsammans.

Skolprogrammet kopplar till läroplanen och skolans värdegrund.

 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Skolprogram för skolor inom Göteborg bekostas under 2020 av Världskulturmuseet. Detta gäller för förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå och gäller för de program som ligger på denna bokningssida.

För förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå som kommer utanför Göteborg kostar ett skolbesök 500 kr för ett enkelprogram och 1000 kr för ett dubbelt.
För universitet, högskolor, vuxenutbildningar, kurser, vidareutbildningar eller andra vuxengrupper t ex föreningar kostar ett besök hos oss 1 600 kr.

Det går även att boka ett program via vårt egna bokningssystem men då behöver du ha en egen inloggning. Det får du genom att mejla oss på skolinfo@varldskulturmuseet.se.
Efter besöket fakturerar Världskulturmuseet er för ert besök enligt tariff för besökande skolor utanför Göteborg(se ovan).

Vid avbokning senare än 7 dagar innan aktivitetens genomförande debiteras du 500 kronor. Avboka genom ett mail till skolinfo@varldskulturmuseet.se eller 010- 456 11 78.

Trivselregler

Det finns låsbara skåp där skolgrupper kan förvara sina kläder och väskor gratis.
Lärare ansvarar för gruppen vid besök på egen hand.

Lärarhandledning

Kontakt

Världskulturmuseet

Adress: Södra Vägen 54
412 54 Göteborg

Telefon: 010-456 12 00

E-post: skolinfo@varldskulturmuseet.se

Bokningsinformation: skolinfo@varldskulturmuseet.se


Ansvarig pedagog
Världskulturmuseet
010-456 12 00

Teman: Demokrati och jämställdhet Identitet Normer , etik och värderingar Debatt och diskussion Grupparbete/övning Lyssna och prata