Berättelser med skuggor och ljus

Världskulturmuseet Åk 1 - Åk 3

Ett skolprogram för lågstadiet om hur berättelser är uppbyggda.

I skolprogrammet inspireras vi av sagor och berättelser från runt om i världen. En berättelse behöver en början, något som händer i mitten och ett slut.

Gemensamt tittar vi på den röda tråden och hittar på egna berättelser. Med hjälp av skuggfigurer, talande föremål, och den egna kroppen bygger vi nya sagor.

Berättelser berikar kreativitet och utvecklar fantasin. Vi jobbar med det muntliga berättandet med olika verktyg i små grupper och i helklass.

Vi håller till i en avskild del i utställningen Tillsammans

Skolprogrammet kopplar till läroplanen och skolans värdegrund.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Skolprogram för skolor inom Göteborg bekostas under 2020 av Världskulturmuseet. Detta gäller för förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå och gäller för de program som ligger på denna bokningssida.

För förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå som kommer utanför Göteborg kostar ett skolbesök 500 kr för ett enkelprogram och 1000 kr för ett dubbelt.
För universitet, högskolor, vuxenutbildningar, kurser, vidareutbildningar eller andra vuxengrupper t ex föreningar kostar ett besök hos oss 1 600 kr.

Det går även att boka ett program via vårt egna bokningssystem men då behöver du ha en egen inloggning. Det får du genom att mejla oss på skolinfo@varldskulturmuseet.se.
Efter besöket fakturerar Världskulturmuseet er för ert besök enligt tariff för besökande skolor utanför Göteborg(se ovan).

Vid avbokning senare än 7 dagar innan aktivitetens genomförande debiteras du 500 kronor. Avboka genom ett mail till skolinfo@varldskulturmuseet.se eller 010- 456 11 78.

Trivselregler

Det finns låsbara skåp där skolgrupper kan förvara sina kläder och väskor gratis.
Lärare ansvarar för gruppen vid besök på egen hand.

Lärarhandledning

Kontakt

Världskulturmuseet

Adress: Södra Vägen 54
412 54 Göteborg

Telefon: 010-456 12 00

E-post: skolinfo@varldskulturmuseet.se

Bokningsinformation: skolinfo@varldskulturmuseet.se


Ansvarig pedagog
Världskulturmuseet
010-456 12 00

Teman: Globala perspektiv Grupparbete/övning Lyssna och prata Svenska Teater och Drama