Allt hänger ihop – 120 minuter

Världskulturmuseet Åk 7 - Gymnasiet

Vår värld står inför stora utmaningar.

Den globala konsumtionen är 30 procent högre än vad jorden klarar av  – och de rika länderna är värst. Vår livsstil är ett hot mot oss själva och allt annat liv. Om alla skulle leva på samma sätt som i Sverige så skulle det behövas fyra jordklot för att försörja mänskligheten redan år 2030.

Hur kan vi skapa en värld som fungerar bättre för flera?

Det låter dystert men det finns hopp. Många goda krafter visar på att en förändring är möjlig.

Programmet äger rum i utställningen Human Nature som handlar om hur vår konsumtion påverkar vår värld och hur vi alla hänger samman.  Den är både skrämmande och hoppfull och innehållet bygger på aktuell forskning i kombination med museets föremål.

Utställningen är tvärvetenskaplig och visas på museet till och med vårterminen 2020.

Programmet ges i två format. Detta som är 120 minuter långt och ett kortare som är 60 minuter. Programmet har samma inriktning men detta längre ger mer tid  och möjlighet för interaktion, mer djupgående reflektion och även för mer fokus på vissa av utställningens delar.

För det kortare programmet se Allt hänger ihop – 60 minuter(länk).

Till utställningen finns även en webbplattform med klassrumsmaterial att jobba med inför eller efter ert besök:

www.humannatureskola.se

 

 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 120 minuter

Information om bokningar

Skolprogram för skolor inom Göteborg bekostas under 2020 av Världskulturmuseet. Detta gäller för förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå och gäller för de program som ligger på denna bokningssida.

För förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå som kommer utanför Göteborg kostar ett skolbesök 500 kr för ett enkelprogram och 1000 kr för ett dubbelt.
För universitet, högskolor, vuxenutbildningar, kurser, vidareutbildningar eller andra vuxengrupper t ex föreningar kostar ett besök hos oss 1 600 kr.

Det går även att boka ett program via vårt egna bokningssystem men då behöver du ha en egen inloggning. Det får du genom att mejla oss på skolinfo@varldskulturmuseet.se.
Efter besöket fakturerar Världskulturmuseet er för ert besök enligt tariff för besökande skolor utanför Göteborg(se ovan).

Vid avbokning senare än 7 dagar innan aktivitetens genomförande debiteras du 500 kronor. Avboka genom ett mail till skolinfo@varldskulturmuseet.se eller 010- 456 11 78.

Trivselregler

Det finns låsbara skåp där skolgrupper kan förvara sina kläder och väskor gratis.
Lärare ansvarar för gruppen vid besök på egen hand.

Kontakt

Världskulturmuseet

Adress: Södra Vägen 54
412 54 Göteborg

Telefon: 010-456 12 00

E-post: skolinfo@varldskulturmuseet.se

Bokningsinformation: skolinfo@varldskulturmuseet.se


Ansvarig pedagog
Världskulturmuseet
010-456 12 00

Teman: Globala perspektiv Identitet Miljö och hållbar utveckling Normer , etik och värderingar Lyssna och prata Biologi Hem- och konsumentkunskap Samhällskunskap