Biblioteket är ditt – vt 2016

Stadsbiblioteket Göteborg Åk 2

Ett besök som ger dina elever chans att uppleva biblioteket och upptäcka hur kul och spännande det kan vara på bibblan och i böckernas värld! ”Biblioteket är ditt” är Stadsbibliotekets slogan, och det vill vi att de ska ta med sig härifrån: Barnavdelningen är deras eget häng, ett ställe som alla stadens barn alltid är välkomna till, där de kan känna sig hemma och hitta det de vill ha. Och det som de inte visste fanns.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Inför besöket

Biblioteket öppnar kl. 9.00 innan lektionen börjar finns tid att hänga av sig.
Om ni vill låna behöver ni ha bibliotekskort. Bibliotekskort fås lättast på närmaste stadsdelsbibliotek eller i förväg på Stadsbiblioteket. Endast ett besök per klass och år.
Välkomna!

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Stadsbiblioteket Göteborg

Adress: Götaplatsen 3
Göteborg

Telefon: 031-368 33 00

E-post: anna.hedlund@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: anna.hedlund@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Marie Johansson
031-368 34 18

Teman: Litteratur