Det magiska sagorummet – Mystiskt på månen ht-17

Stadsbiblioteket Göteborg Åk 2

Vad är det som händer på biblioteket? Det har dykt upp ett mystiskt skrin i vårt sagorum och någon har skrivit ett stort M på golvet. Det tisslas och tasslas om att Morgana Le Fey varit här och lämnat något viktigt bakom sig…

Följ med in i berättelsens magiska värld och hjälp oss att undersöka saken!

Med inspiration från Mary Pope Osbornes bok Den magiska trädkojan – Midnatt på månen ger vi oss ut i biblioteket på jakt efter rymdsaker. Vi läser, letar och skapar i Verkstan.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 15

Lektionslängd: 60 minuter

Inför besöket

Biblioteket öppnar kl. 9.00 så innan lektionen börjar finns det tid att hänga av sig.
Om ni vill låna behöver ni ha med er bibliotekskort. Nya bibliotekskort får ni lättast på närmaste stadsdelsbibliotek eller i förväg på Stadsbiblioteket. Endast ett besök per klass och år.
Välkomna!

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Stadsbiblioteket Göteborg

Adress: Götaplatsen 3
Göteborg

Telefon: 031-368 33 00

E-post: anna.hedlund@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: anna.hedlund@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Johanna Johansson
031-368 33 77

Teman: Litteratur