När prinsessor vaknar om natten – skola

Stadsbiblioteket Göteborg Förskoleklass - Åk 1

Följ med på ett riktigt sagoäventyr där du får träffa både prinsessor och skelett. Finns det verkligen ett troll i bibliotekets källare, varför har vaktmästaren tappat byxorna? Kom hit och upplev biblioteket på ett roligt och annorlunda sätt.

Vi bjuder i barn i åldern 6-8 år till ett sagoäventyr som tar sin början i vårt fina berättarrum Tellus och avslutas med eget gestaltande i vårt workshop rum, på vägen träffar vi sagans figurer och upptäcker biblioteket och alla bokskatter och på ett annorlunda sätt.

IMG_1629

Max antal elever: 25

Lektionslängd: 60 minuter

Inför besöket

Biblioteket öppnar kl 9.00. Vi ses på barnavdelningen, om ni vill hänga av er kläderna så finns det bänkar längs fönstren mot Berzeliusgatan där ni är välkomna att lägga era kläder.

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Stadsbiblioteket Göteborg

Adress: Götaplatsen 3
Göteborg

Telefon: 031-368 33 00

E-post: anna.hedlund@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: anna.hedlund@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Anna Hedlund
031-368 33 71