Möt en konstnär – skapa själv med konstnär Amanda Selinder

Stadens Rum Förskola - Åk 3

Finns det färg i det vi äter? Kan man måla med rödkål, lökskal, morötter och avokado? Vilka färger kan man få? Kom och måla med naturlig färg tillsammans med konstnären Amanda Selinder.  I en workshop berättar Amanda om hur hon arbetar med naturlig färg och hur man själv kan jobba med det hemma. Vi testar tillsammans olika sätt att få fram färg från frukter och grönsaker. Workshopen kommer hållas utomhus så ta med er oömma kläder som vill ha färgfläckar på sig. Välkomna!”Världen är full av färger som inte ligger i målarlådor eller är instoppade i tuber. Runt om oss, i naturen och i mataffären finns färger som vi kan måla med.  Se hennes verk i utställningen och hör henne berätta om sitt arbete. Därefter får klassen pröva själva utomhus med Amanda..

Tillfället 10 april är på påsklovet och passar därför bäst för förskolan.

Galleri KC Väst är ett föreningsdrivet galleri där konstnärer i Västsverige samt Hallands och Jönköpings län gått samman och visar egna och andras verk och genomför en mängd andra uppdrag. Galleriet ligger på Erik Dahlbergsgatan 6 i centrala Göteborg och nås lättast med spårvagn till Vasaplatsen. Stadens gallerier är i viss mån offentliga rum men som många inte har en aning om eller ser som en plats att besöka med barn. Vi vill gärna visa på vad som finns att se helt gratis runt om i staden och bjuder in till möten med konstnärer på olika gallerier i staden

Max antal elever: 15

Lektionslängd: 90 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Barnen behöver oömma kläder som tål färg av frukt och grönsaker. Antingen målarkläder eller mörka plagg där fläckar inte syns. Workshopen kommer att genomföras i en park på nära gångavstånd till galleriet dit vi går tillsammans. Barnen kommer att få göra ett gemensamt konstverk på tyg som får tas med hem till klassen efteråt. Eftersom galleriet är litet har vi begränsat gruppen till halvklass.

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Stadens Rum

Adress:

Telefon: 031-368 32 75

E-post: lars.jonsson@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: lars.jonsson@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Åsa Jansson
031-368 31 87

Teman: Grupparbete/övning Workshop Konst och bild Utomhus Samtidskonst