Möt en konstnär – skapa själv, med konstnär Yvonne Eklöf

Stadens Rum Förskola

Vad är verklighet och vad är fantasi? När vi ritar och målar får vi göra som vi vill. Möt Yvonne Eklöf, konstnär som målar bilder som inspirerats av naturen, minnen och händelser. Hör henne berätta och fantisera själv om vad de föreställer.
I en workshop får vi måla och rita våra egna fantasier och minnen. Kanske inspirerade av Yvonnes bilder, eller också något helt annat!

Galleri Majnabbe är ett av Göteborgs äldsta gallerier. I det gamla huset har också Visans vänner sina lokaler.I det stora gula grannhuset växte Evert Taube upp.

Max antal elever: 12

Lektionslängd: 90 minuter

Inför besöket

Hitta hit: Ta spårvagn 3 eller 9 till hållplats Chapmans torg, gå gångbron över Götaleden, tag sedan till vänster så ser du det gula huset. (Se foto och kartbild i lektionens bildspel)

Det går bra att ta med frukt eller matsäck och äta den i galleriets lokaler.

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Stadens Rum

Adress:

Telefon: 031-368 32 75

E-post: lars.jonsson@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: lars.jonsson@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Åsa Jansson
031-368 31 87

Teman: Workshop Konst och bild