Klassutflykt sista veckan innan sommarlovet! Möt en konstnär – skapa själv, Anna-Karin Pettersson

Stadens Rum Åk 2 - Åk 4

Gör en rolig utflykt tillsammans i klassen sista veckan innan sommarlovet!

Halva klassen jobbar med konstnären Anna-Karin Pettersson på galleri KC Väst 09:00-10:15, andra halvan är på Hagaparkens lekplats. Därefter byter grupperna plats. 10:30-11:45.

En bok är en skatt, en flykt, en resa. Och en skulptur! Träffa konstnären Anna-Karin och hör henne berätta om sin utställning och hur hon jobbar med skulptur. Vi tittar och pratar tillsammans om det vi ser. Därefter bjuds klassen in att jobba själva med böcker som möjlighet till skulptur. Workshopen hålls i samma lokal som utställningen och allt material finns på plats. Eleverna får utgå från böcker inköpta på loppis och med hjälp av sax, skalpell, klister och färger jobbar vi med egna uttryck för att förvandla böckerna.

Galleri KC Väst är ett föreningsdrivet galleri där konstnärer i Västsverige samt Hallands och Jönköpings län gått samman och visar egna och andras verk och genomför en mängd andra uppdrag. Galleriet ligger på Erik Dahlbergsgatan 6 i centrala Göteborg och nås lättast med spårvagn till Vasaplatsen. Stadens gallerier är i viss mån offentliga rum men som många inte har en aning om eller ser som en plats att besöka med barn. Vi vill gärna visa på vad som finns att se helt gratis runt om i staden och bjuder in till möten med konstnärer på olika gallerier i staden

Max antal elever: 15

Lektionslängd: 75 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Eftersom galleriet är litet har vi begränsat gruppen till halvklass. I bifogad fil finns en kartbild över var galleriet ligger i Göteborg. Du hittar mer information om galleriet här
http://www.kc-vast.se/se/index.php/Kcvast/om-kc.
En och samma klass bokar båda lektionstillfällena. Ena halvan av klassen jobbar med konstnären i galleriet, andra halvan leker på Hagaparkens lekplats 09:00-10:15 och därefter byter grupperna plats 10:30-11:45. Två pedagoger från skolan behövs.

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Stadens Rum

Adress:

Telefon: 031-368 32 75

E-post: lars.jonsson@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: lars.jonsson@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Åsa Jansson
031-368 31 87

Teman: Workshop Konst och bild Litteratur