Gunilla Jansson Gunilla Jansson Gunilla Jansson Gunilla Jansson

Dansa din stad – Hisingen!

Stadens Rum Åk 1 - Åk 3

Välkommen att delta i en dansworkshop någonstans på Hisingen med dansaren Gunilla Jansson och slagverkaren Thomas Sjöstrand.

Vår stad är fylld av spännande platser. Historiskt och arkitektoniskt. Flera av dem finns i vår närhet. Genom att fysiskt inta en plats med dans och musik gör vi den minnesvärd och laddad.

Vi väljer gemensamt ut en plats på Hisingen, gärna i närhet till er skola. Ni får själva önska en plats utifrån ett torg, en byggnad, en bakgård eller ett ställe som bara ni vet. Efter bokning av lektion och bekräftelse, tar Gunilla Jansson kontakt med dig som lärare för att bestämma plats på den valda tiden. När vi ses, tittar vi på platsen, hur den ser ut, vilka element den innehåller och hur den känns.

Med dessa rumsliga, koreografiska och musikaliska verktyg leder Gunilla och Thomas eleverna in i en gemensam dans. Vi fyller platsen med rörelser och besjälar den. Ett litet danskonstverk till livemusik!

Att använda en utvald plats som rum för dans och rörelse, ger en vidgad syn och känsla för omgivningen. Krav på hänsyn, samarbete, lyhördhet samt egen kreativitet ställs på individen när man skapar dans i stadsrummet. Samma krav som ställs på oss för att kunna leva sida vid sida och med varandra. I den här workshopen blir det påtagligt.

När man fått in en plats i kroppen är den förändrad för alltid. Man har gjort den till sin” – Gunilla

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Inför besöket

Vi håller till utomhus. Till detta tillfälle behövs oömma kläder efter väder. Tänk på att det kan hända att vi rullar, kryper och ålar på marken. Klänger och klättrar. Mössa, vantar, termoställ, regnställ osv.
Ta gärna med vattenflaskor eftersom vi arbetar fysiskt och det behövs vätskepaus. Om det passar för respektive klass kan man ha frukt- och mysstund efter avslutat pass innan man går tillbaka till sin skola. Ta med lämplig frukt i så fall.

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Stadens Rum

Adress:

Telefon: 031-368 32 75

E-post: lars.jonsson@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: lars.jonsson@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Victoria Alarik
031-368 34 93

Teman: Grupparbete/övning Workshop Geografi Historia Musik Dans och rytmik Utomhus