Älven mitt i stan på fler språk

Stadens Rum Åk 4 - Gymnasiet

Denna lektion vänder sig till barn med somaliska, arabiska och svenska som modersmål.

Båttur på älven och besök på Älvrummet Varför ligger Göteborg just här och inte någon annanstans? Det beror på Göta Älv! Vi berättar om varför det är bra med en älv mitt i staden, och om vilka hus och andra landmärken man kan se från båten. Vad finns det för spår av det som varit? På Älvrummet vid Lilla Bommen diskuterar vi vilka utmaningar Göteborg står inför i framtiden – för det är inte bara bra för en stad att ligga vid vattnet. Måste man bygga om Göteborg om vattnet stiger?

Lektionen är ett samarbete mellan Stadens Rum, Älvrummet och Sjöfartsmuseet.

Max antal elever: 15

Lektionslängd: 90 minuter

Inför besöket

Fikapaus under andra lektionen ca kl 12.30-12.50

Sjöfartsmuseets material får ni snart efter det ni bokat lektionen och fått en bekräftelse. Meddela på vilket språk ni önskar ert material. En förutsättning är att du som lärare översätter vad guiden berättar.
Klassen möter Ninna eller Åsa vid Klippan kl 9.20 resp 11.50 för att ta Älvsnabben kl 9.30 resp 12.00

Guidad tur på båten. Landgång vid Lilla Bommen.
Landgång vid Lilla Bommen ca 10.00 resp kl 12.30 och gemensam promenad till Älvrummet där vi går igenom Båtbladet och träffar Älvrummets Sara Carlsson
Guidad tur i Älvrummet kl 10.15-10.45, resp 13.00-13.30.

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Stadens Rum

Adress:

Telefon: 031-368 32 75

E-post: lars.jonsson@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: lars.jonsson@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Åsa Lilliestam
0725-5172239

Teman: Grupparbete/övning Lyssna och prata Geografi Historia Svenska som andraspråk