VIRKHALL – dansa & virka

Stadens Rum Åk 1 - Åk 6

VIRKHALL – dansa & virka
En stor virkning hänger på platsen och eleverna bidrar till att den växer ännu mer. Alla kan lämna avtryck genom att virka, fästa färgglada trådar och även spela in röster.
Kan man virka med hela sin kropp? Tillsammans hittar vi nya ingångar, kliver över och hasar under det textila konstverket.
Små och stora berättelser, livshistorier och vardagsdråpligheter samlas in.
Hur kan berättelser gestaltas i rörelse? I mötet mellan virkning och Dancehall utforskar och hittar vi tillsammans in i berättandet. Dancehall är en kreativ dansstil som ursprungligen kommer från Jamaica. Stor inspiration hämtas från vardagslivet.

OBS! Önskas uppsökande lektion till skolan kan det ordnas, i övrigt meddelas plats senare. Det finns redan två tillfällen som är förbokade på Aeroseum tisdagen den 19 september – skynda att boka! Vi kommer ta kontakt med varje klass för att precisera innehåll och bestämma plats.

Hitta till Aeroseum (för er som bokar 19 september): http://www.aeroseum.se/hitta-hit/

Kontaktperson: Veera Suvalo Grimberg, 070-648 33 13, veera@danskompanietspinn.se

Bakgrund
Konceptet Virkhall togs fram under communityprojektet Tidslösa året 2016 då Danskompaniet Spinn mötte människor i olika åldrar och med olika bakgrund på ett antal platser i Sörmland. Projektet bjöd till umgänge, erfarenhetsutbyte och skratt. Just glädjen kändes viktig med tanken på dramatiska upplevelser som många nyanlända deltagare hade varit med om.

DANSKOMPANIET SPINN är ett professionellt danskompani med bas i Göteborg. Vi brinner för danskonsten och för att utmana stereotyper kring vad dans är och kan vara. Det handlar om människor med olika funktionsvariationer och nya sätt att skapa och presentera danskonst. I vår värld är alla välkomna. Det handlar inte om hur många piruetter du kan göra, utan vad du vill säga med den piruett du gör. Danskompaniet Spinn erbjuder dansworkshops för olika åldrar och utifrån individens förutsättningar.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Inför besöket

Vi håller framförallt till utomhus. Till detta tillfälle behövs oömma kläder efter väder. Tänk på att det kan hända att vi rullar, kryper och ålar på marken. Klänger och klättrar. Mössa, vantar, termoställ, regnställ osv.
Ta gärna med vattenflaskor eftersom vi arbetar fysiskt och det behövs vätskepaus. Om det passar för respektive klass kan man ha frukt- och mysstund efter avslutat pass. Ta med lämplig frukt i så fall.

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Stadens Rum

Adress:

Telefon: 031-368 32 75

E-post: lars.jonsson@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: lars.jonsson@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Victoria Alarik
031-368 34 93

Teman: Identitet Grupparbete/övning Skapande verkstad Workshop Lyssna och prata Svenska som andraspråk Dans och rytmik Utomhus