Möt en konstnär – skapa själv

Stadens Rum Förskola - Åk 2

Träffa konstnären och barnboksillustratören Jenny Wik mitt bland hennes verk! Hör Jenny berätta om hur hon arbetar med konst och bild i sin utställning på Galleri Majnabbe i Majorna. Vilka är berättelserna bakom Jennys konstverk? Hur föds en idé och hur sätter hon den på papper?

I en praktisk workshop provar vi tillsammans på konstnärligt arbete i Jennys anda! Jenny arbetar tillsammans med Britten Löfqvist, konstpedagog, som har erfarenhet av att arbeta med barn och konst.

Galleri Majnabbe är ett av Göteborgs äldsta gallerier. I det gamla huset har också Visans vänner sina lokaler. I det stora gula grannhuset växte Evert Taube upp.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 15

Lektionslängd: 90 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Hitta hit: Ta spårvagn 3 eller 9 till hållplats Chapmans torg, gå gångbron över Götaleden, tag sedan till vänster så ser du det gula huset.

Det går bra att ta med frukt eller matsäck och äta den i galleriets lokaler.

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Lärarhandledning

Kontakt

Stadens Rum

Adress:

Telefon: 031-368 32 75

E-post: lars.jonsson@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: lars.jonsson@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog

Teman: Skapande verkstad Workshop Konst och bild