Framtidens stad – vi gör ett zine!

Stadens Rum Förskola - Gymnasiet

I tidningar kan man läsa om vad som händer i världen, vad människor har för idéer och om olika nyheter. Media har en makt över hur världen beskrivs. Men vad händer om vi gör en egen tidning? Kan vi också vara med och bestämma hur världen beskrivs?

Zine är en förkortning av Magazine, och är som en tidning man gör själv. Oftast handlar de om något särskilt, något man är intresserad av. Till exempel musik, böcker, eller politik.

Man brukar kopiera sitt zine så att man får några stycken och kan byta med sina vänner. På så vis kan man dela med sig av kunskap och idéer som kanske inte går att läsa om i stora tidningar.
Under den här workshopen gör ett zine om Framtidens Stad tillsammans. Vad är viktigt i en stad för att man skall tycka om att bo där? Och, hur kommer livet att fungera i framtiden?
Vi kommer arbeta utifrån temat genom att diskutera, rita, göra kollage och skriva. Efteråt sätter vi samman allt material till en tidning som vi kopierar upp till en egen liten upplaga.

Lektionen är uppsökande. Pedagogen kommer till er skola.

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Inför besöket

Material: papper, pennor, sax och lim och tillgång till kopiator eller scanner/skrivare krävs.
Designpedagogen Anna Hydén önskar att stanna kvar på skolan 60 min efter lektionen för att sammanställa och färdigställa materialet.

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Stadens Rum

Adress:

Telefon: 031-368 32 75

E-post: lars.jonsson@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: lars.jonsson@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Anna Hydén
0760-26 86 32

Teman: Identitet Miljö och hållbar utveckling Skapande verkstad Workshop