AVATAR

Stadens Rum Förskoleklass - Åk 3

Vem vore du i en annan miljö? En skapande workshop med fokus på självbilder.

Vem vore du om omvärlden såg helt annorlunda ut som i ett spel. Om husen runt dig var utan ingångar, skulle du gå genom väggar? Eller gatorna bestod av kanaler som i Venedig – skulle du vara orädd för vatten? En värld med andra logiker.

En avatar är en bild som representerar en påhittad karaktär och kan vara baserad på en själv. Det är vanligt att ha en avatar i olika rollspel online.

Men vad är egentligen en avatar? Vad har dom för styrkor och svagheter? Och vad gör dom hela dagarna? Vi tecknar våra egna avatarer, som sedan blir till ett kollektivt verk – ett kollage av förmågor, miljöer och kommentarer.

Lektionen är uppsökande. Pedagogen kommer till er skola.

 

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Inför besöket

Material: papper, pennor, sax, lim

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Stadens Rum

Adress:

Telefon: 031-368 32 75

E-post: lars.jonsson@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: lars.jonsson@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Anna Hydén
0760-26 86 32

Teman: Identitet Skapande verkstad Workshop Konst och bild