Möt en konstnär och skapa själv

Stadens Rum Förskola - Åk 2

Vem är flickan? Vart hoppar grodan? Hur mår svanen? Att klippa och klistra, vilket vi ofta gör i förskola och skola, kan vara lika intressant fast man blivit stor. Möt konstnären Morgan Stenman på Galleri Majnabbe som berättar om sina bilder och om hur han arbetar. Tekniken han använder handlar ofta om att klippa och klistra med egenhändigt målade papper. I en workshop provar vi tillsammans tekniken som ger massor av inspiration till fortsatt eget arbete!

Galleri Majnabbe är ett av Göteborgs äldsta gallerier. Huset kallas även Taubehuset, eftersom Evert Taube bodde där som barn. I det gamla huset har också Visans vänner sina lokaler.

Max antal elever: 26

Lektionslängd: 90 minuter

Inför besöket

Hitta hit:
Ta spårvagn 3 eller 9 till hållplats Chapmans Torg, gå gångbron över Götaleden, tag sedan till vänster så ser du det gula huset. (Se foto på huset och kartbild i lektionens bildspel)

Det går bra att ta med matsäck och äta den i lokalen.

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Stadens Rum

Adress:

Telefon: 031-368 32 75

E-post: lars.jonsson@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: lars.jonsson@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Åsa Jansson
031-368 31 87

Teman: Workshop Konst och bild