Guidade turer till gatukonstupplevelsen ARTSCAPE 2016

Stadens Rum Åk 4 - Gymnasiet

Under sommaren har Skandinaviens största gatukonstfestival ARTSCAPE 2016 dragit in över staden. Minst ett konstverk i varje stadsdel har skapats och för första gången har en hel stad använts som konstgalleri. Du har säkert sett de konstverk som har skapats i din stadsdel, men hur ser det ut på andra håll i staden? Konstnärerna som uppfört verken kommer från olika delar av världen såsom Puerto Rico, Kanada och Argentina. Men vilka är dessa konstnärer? Finns det mer konst i stan bortom alla bronsstatyer och fontäner? Allt detta kommer vi att diskutera under vår 90 minuter långa guidade tur med buss. Dessutom tittar vi närmare på vad som är skillnaden mellan graffiti, street art, urban konst och offentlig konst. Era guider är pedagoger från Kulturförvaltningens avdelning för Urban Konst. Välkommen att upptäcka ARTSCAPE 2016.

 

ARTSCAPE 2016 är Skandinaviens största gatukonstfestival. Bakom projektet står organisationen Artscape. Hela projektet genomfördes i bred samverkan med Göteborgs stad och är en del av Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Läs mer på www.urbankonst.se och www.artscape.se

 

Max antal elever & lärare är 26 per klass. Vid större skolklasser vänligen kontakta Lars Jonsson lars.jonsson@kultur.goteborg.se

Lektionslängd: 90 min.

Max antal elever: 24

Lektionslängd: 90 minuter

Inför besöket

De guidade turerna börjar och slutar vid kulturhuset Frilagret vid Järntorget.

Ta gärna med er en vattenflaska och en frukt.

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Lärarhandledning

Kontakt

Stadens Rum

Adress:

Telefon: 031-368 32 75

E-post: lars.jonsson@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: lars.jonsson@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Daniel Terres
031-368 34 86

Teman: Identitet Konst och bild Utomhus Samtidskonst