“Vem är din granne?…: fundera, designa, skapa” GRUPP 4 (Dubbellektion)

Stadens Rum Åk 1 - Åk 5

Tillsammans funderar vi kring projektet och en första design av en rymdsond i trä. Rymdsonden kommer sedan att göra en resa för att samla in material från våra grannar i Frölunda. Tidigare grupper har lämnat uppgifter om olika sätt att uttrycka sig genom sina fönster, dörrar och allmänna utrymmen, som vi kan utveckla. Sondens skelett kan man bygga vidare på och prova nya idéer.

Detta arbete blir ett grundmaterial till en utställning på Frölunda Kulturhus där vår andra lektion äger rum. Här ser vi första lektionen i ett större sammanhang och vi är med och skapar utställningen genom att bygga våra egna lägenheter i miniatyr med inredning, fönster och miljöer. Vi jämför våra antaganden och erfarenheter om hur det är att ses som grannar.

 

OBS!

Lektionen är en dubbellektion där tillfälle två hålls den 18 november 10.00 – 11.00.

Lektionen är för 15 elever, har du en större klass kan du kombinera denna lektion med “Ett skepp kommer lastat” Grupp 3 observera tiderna.

 

 

Max antal elever: 15

Lektionslängd: 120 minuter

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Stadens Rum

Adress:

Telefon: 031-368 32 75

E-post: lars.jonsson@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: lars.jonsson@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Lars Jonsson
031-368 32 75

Teman: Identitet Normer , etik och värderingar Grupparbete/övning Workshop Samhällskunskap