“Vem är din granne?…: Skapa, möt, upptäck” GRUPP 2 (Dubbellektion)

Stadens Rum Åk 1 - Åk 5

Tillsammans skapar vi våga egna lägenheter och miljöer genom att bygga dessa i miniatyr. Vi undersöker varje fönster och jämför våra förväntningar och erfarenheter – hur är det att bli betraktad som grannar?

Modellerna blir en del av en utställning på Frölunda Kulturhus där vår andra lektion äger rum. Här ser vi första lektionen i ett större sammanhang och möter en grupp med andra barn i området, som har gjort en liknande övning. Vi utbyter erfarenheter och samarbetar. Vi undersöker utställningen genom en skattjakt som också blir en del av utställningen.

 

OBS!

Lektionen är en dubbellektion där tillfälle två hålls den 17nov 10.00 – 11.00.

Lektionen är för 15 elever, har du en större klass kan du kombinera denna lektion med “Ett skepp kommer lastat” Grupp 1 observera tiderna.

 

 

Max antal elever: 15

Lektionslängd: 120 minuter

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Stadens Rum

Adress:

Telefon: 031-368 32 75

E-post: lars.jonsson@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: lars.jonsson@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Lars Jonsson
031-368 32 75

Teman: Identitet Normer , etik och värderingar Grupparbete/övning Workshop Samhällskunskap