Biografmysteriet – jakten på de försvunna biograferna!

Stadens Rum Åk 3 - Åk 9

Visste du att Göteborg har haft över 100 biografer? Hur många biografer i Göteborg kan du komma på idag? Var har alla biograferna försvunnit? Denna vandring kommer ta oss med på en historisk resa genom Göteborg – biograferna, filmhistorien och stadsutvecklingen. Vi kommer bege oss från Kopparmärra, gå längs Avenyn och sluta vandringen på Biografen Roy vid Götaplatsen. På biografen Roy väntar en lektion om biografhistoria, teknikhistoria och arkitektur. Var bättre än på en av Göteborgs äldsta aktiva biografer att lära känna och få svaret på de var alla de försvunna biograferna har tagit vägen – och varför de försvann. Guide kommer vara Mikael Kowalski från Filmpedagogerna Folkets Bio

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Stadens Rum

Adress:

Telefon: 031-368 32 75

E-post: lars.jonsson@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: lars.jonsson@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mikael Kowalski
0736-82 75 28

Teman: Debatt och diskussion Samhällskunskap Teknik Film