Universums historia

Slottsskogsobservatoriet Åk 1 - Gymnasiet

Vi följer universum från dess födelse för nästan 14 miljarder år sedan till en miljard år framåt i tiden. Vi pratar om hur galaxer föds och utvecklas, solsystem kommer och går. Hur Jorden och Månen bildas. Vi avslutar med att spekulera i solsystemets och galaxens framtid.

Lektionen passar särskilt bra för er som skall börja med, eller redan har påbörjat, ett rymdtema

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 40 minuter

Inför besöket

Om din klass har elever med speciella behov, vänligen informera om detta genom att skicka ett meddelande till: slottsskogsobservatoriet@gmail.com så att vi kan ta hänsyn till detta eller anpassa lektionen därefter.

Då vi har begränsat med utrymme, samt ofta ett högt tryck på antal lektioner kan vi tyvärr inte erbjuda utrymme för intagande av medhavd matsäck, utan hänvisar istället till Naturhistoriska museets kafé, som har öppet alla dagar utom måndagar.

Observera att vi vid lektionstillfällena inte visar upp någonting ur vårt kvällsutbud, som till exempel teleskopen eller relaterat.

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Slottsskogsobservatoriet

Adress: Björn Hedvalls stig
Norra Slottsskogen Göteborg

Telefon: 0739-08 62 61

E-post: slottsskogsobservatoriet@gmail.com

Bokningsinformation: slottsskogsobservatoriet@gmail.com


Ansvarig pedagog
Katja Lindblom
0739-08 62 61

Teman: Globala perspektiv Fysik