Vi i Rymden

Slottsskogsobservatoriet Åk 1 - Gymnasiet

OBS! Ej bokningsbar under höstterminen 2018.
Vid frågor, kontakta Slottsskogsobservatoriet.

 

I snart 60 år har vi människor utforskat rymden med satelliter, sonder, rymdraketer och rymdstationer och det har lärt oss väldigt mycket om både oss själva och om det vidsträckta kosmos vi alla är en del av.
Följ med på en historisk resa från Sputnik och den första människan i rymden och in i en avlägsen framtid då tekniken kanske kommer att kunna föra oss utanför solsystemet för att utforska nya världar.
Detta är en lättsam lektion som som tar upp både fakta och fantasi om rymdresor.

 

Observera att lektionen endast är bokningsbar via museilektioner.se. Vi tar ej emot bokningar per telefon eller e-post.

Efter att ni har bokat lektionen kommer ni att få en bekräftelse på att bokningen är godkänd eller avböjd. Har ni inte mottagit en bekräftelse inom ett par dagar, var vänlig kontakta oss.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 30 minuter

Inför besöket

Om din klass har elever med speciella behov, vänligen informera om detta genom att skicka ett meddelande till: slottsskogsobservatoriet@gmail.com så att vi kan ta hänsyn till detta eller anpassa lektionen därefter.

Kom även ihåg att det hos oss fortfarande är klasslärarna som ansvarar för eleverna och inte vi.

Då vi har begränsat med utrymme, samt ofta ett högt tryck på antal lektioner kan vi tyvärr inte erbjuda utrymme för intagande av medhavd matsäck, utan hänvisar istället till Naturhistoriska museets kafé, som har öppet alla dagar utom måndagar.

Observera att vi vid lektionstillfällena inte visar upp någonting ur vårt kvällsutbud, som till exempel teleskopen eller relaterat.

Information om bokningar

Inför besöket
En lektion på 40 minuter kostar 350 kronor och önskas en dubbellektion eller guidning av observatoriet uppskattas besöket ta ca. 80 minuter (inklusive paus) och kostar då 600 kronor.
Detta gäller samtliga skolor, även inom Göteborgs kommun, då tidigare lektionskostnadsstöd från Kulturförvaltningen i Göteborg upphörde 2019.

Kostnaden betalas via faktura varför det är viktigt att du anger rätt faktureringsadress när du bokar lektionen. Behöver du avboka bör detta ske senast en vecka i förväg så att vi har en chans att erbjuda lektionstiden till någon annan. Avbokning sker till e-postadress: slottsskogsobservatoriet@gmail.com
Utebliven avbokning, eller avbokning som sker senare än en vecka i förväg debiteras med 500, respektive 1000 kronor beroende på bokad lektionstid. 

Vi tar endast emot bokningar via museilektioner.se men har du frågor angående lektionen eller hur du bokar är du välkommen att höra av dig via antingen e-post eller telefon.
Telefontiden är öppen måndag-torsdag 15:00-17:00 och samtliga kontaktuppgifter finner du längst ned på sidan.

Det är mycket viktigt att du anger om du har elever med särskilda behov som till exempel rörelsehinder, hörsel- eller synnedsättning eller koncentrationssvårigheter så att vi kan göra eventuella förberedelser inför detta. Ange även gärna vilken kunskapsnivå din klass ligger på så att vi kan anpassa undervisningsnivån.

Efter att ni har bokat lektionen kommer ni att få en bekräftelse på att bokningen är godkänd eller avböjd. Har ni inte mottagit en bekräftelse inom ett par dagar, var vänlig kontakta oss.

Trivselregler

Gå igenom trivselreglerna tillsammans med din klass/grupp innan besöket.

* Kom i tid till lektionen/visningen.
* Rör dig lugnt och klättra inte på inredning eller utställningsföremål.
* Inomhus råder normal samtalston.
* Behåll skorna på. Har du bokat en visning kvällstid: behåll även ytterkläderna på vid stjärnklart väder.
* Hjälp oss att hålla observatoriet rent och snyggt genom att slänga eventuellt skräp i papperskorgarna. Göm det inte skräpet bakom våra element, då det kan orsaka brand.
* Till lärare/ledare: Du ansvarar för din klass under hela besöket. Håll ihop klassen/gruppen.

Kontakt

Slottsskogsobservatoriet

Adress: Björn Hedvalls stig
Norra Slottsskogen Göteborg

Telefon: 0739-08 62 61

E-post: slottsskogsobservatoriet@gmail.com

Bokningsinformation: slottsskogsobservatoriet@gmail.com


Ansvarig pedagog
Katja Lindblom
0739-08 62 61

Teman: Fysik Teknik Rymden