Himmelskt ljus

Slottsskogsobservatoriet Åk 4 - Åk 9

OBS! Ej bokningsbar under höstterminen 2018.
Vid frågor, kontakta Slottsskogsobservatoriet.

 

Vi studerar hur luftens molekyler, iskristaller och stoft påverkar ljuset vi ser och reder ut begreppen bakom solljus, norrsken, regnbågar och åska.

Observera att lektionen endast är bokningsbar via museilektioner.se. Vi tar ej emot bokningar per telefon eller e-post.

Efter att ni har bokat lektionen kommer ni att få en bekräftelse på att bokningen är godkänd eller avböjd. Har ni inte mottagit en bekräftelse inom ett par dagar, var vänlig kontakta oss.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 40 minuter

Inför besöket

Om din klass har elever med speciella behov, vänligen informera om detta genom att skicka ett meddelande till: slottsskogsobservatoriet@gmail.com så att vi kan ta hänsyn till detta eller anpassa lektionen därefter.

Kom även ihåg att det hos oss fortfarande är klasslärarna som ansvarar för barnen och inte vi.

Då vi har begränsat med utrymme, samt ofta ett högt tryck på antal lektioner kan vi tyvärr inte erbjuda utrymme för intagande av medhavd matsäck, utan hänvisar istället till Naturhistoriska museets kafé, som har öppet alla dagar utom måndagar.

Observera att vi vid lektionstillfällena inte visar upp någonting ur vårt kvällsutbud, som till exempel teleskopen eller relaterat.

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Slottsskogsobservatoriet

Adress: Björn Hedvalls stig
Norra Slottsskogen Göteborg

Telefon: 0739-08 62 61

E-post: slottsskogsobservatoriet@gmail.com

Bokningsinformation: slottsskogsobservatoriet@gmail.com


Ansvarig pedagog
Katja Lindblom
0739-08 62 61

Teman: Fysik Rymden