Vårt solsystem

Slottsskogsobservatoriet Åk 1 - Lärare

Solsystemet är vårt hem i universum och på många sätt unikt, inte minst för att det innehåller de enda platserna i kosmos som vi kan utforska på nära håll.

Under en tur genom solsystemet går vi igenom hur det en gång skapades; hur planeterna, asteroiderna och kometerna kom att bli som de blev och varför just vårt solsystem är så passande för liv.  ”Vårt solsystem” går utmärkt att kombinera med lektionen ”Universums historia”.

Lektionen går att utöka med en visning av Slottsskogsobservatoriets utställning och teleskop (någonting som inte ingår i ordinarie lektionstid). Se sektionen ”Guidad visning” nedan, för mer information.

Vänligen läs noggrant igenom all information innan du bokar din lektion.

 

Viktigt! 

Med anledning av rekommendationerna runt Covid-19 är det inte alla klasser som har möjlighet att besöka oss på observatoriet så vi vill be alla lärare att noga specificera huruvida ni önskar ett besök hos oss eller att vi kommer till er på skolan.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 40 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är gratis för grundskolor inom Göteborgs kommun. För övriga skolor kostar det 350 kr/lektionstillfälle.

Behöver du avboka bör detta ske senast en vecka i förväg så att vi har en chans att erbjuda lektionstiden till någon annan. Avbokning sker till e-postadress: slottsskogsobservatoriet@gmail.com
Utebliven avbokning, eller avbokning som sker senare än en vecka i förväg debiteras med 500, respektive 1000 kronor beroende på bokad lektionstid.

Vi tar endast emot bokningar via museilektioner.se men har du frågor angående lektionen eller hur du bokar är du välkommen att höra av dig via antingen e-post eller telefon.
Telefontiden är öppen måndag-torsdag 15:00-17:00 och samtliga kontaktuppgifter finner du längst ned på sidan.

Det är mycket viktigt att du anger om du har elever med särskilda behov som till exempel rörelsehinder, hörsel- eller synnedsättning eller koncentrationssvårigheter så att vi kan göra eventuella förberedelser inför detta. Ange även gärna vilken kunskapsnivå din klass ligger på så att vi kan anpassa undervisningsnivån.

Efter att ni har bokat lektionen kommer ni att få en bekräftelse på att bokningen är godkänd eller avböjd. Har ni inte mottagit en bekräftelse inom ett par dagar, var vänlig kontakta oss.

Trivselregler

Gå igenom trivselreglerna tillsammans med din klass/grupp innan besöket.

* Kom i tid till lektionen/visningen.
* Rör dig lugnt och klättra inte på inredning eller utställningsföremål.
* Inomhus råder normal samtalston.
* Behåll skorna på. Har du bokat en visning kvällstid: behåll även ytterkläderna på vid stjärnklart väder.
* Hjälp oss att hålla observatoriet rent och snyggt genom att slänga eventuellt skräp i papperskorgarna. Göm det inte skräpet bakom våra element, då det kan orsaka brand.
* Till lärare/ledare: Du ansvarar för din klass under hela besöket. Håll ihop klassen/gruppen.

Kontakt

Slottsskogsobservatoriet

Adress: Björn Hedvalls stig
Norra Slottsskogen Göteborg

Telefon: 0739-08 62 61

E-post: slottsskogsobservatoriet@gmail.com

Bokningsinformation: slottsskogsobservatoriet@gmail.com


Ansvarig pedagog
Katja Lindblom
0739-08 62 61

Teman: Fysik Rymden