Matlagningspaketet

Sjöfartsmuseet Akvariet Åk 4 - Gymnasiet

Sjöfartsmuseet Akvariets utställning ”Hej Fisk” handlar om livet som fisk, livet som fiskare och livet som konsument samt hur dessa och andra faktorer påverkar ett hållbart fiske. Hur är det att vara fiskkonsument? Vad står olika märkningar för? Vad kan man handla och vad bör man undvika? Hur kan man tillaga fisk och skaldjur på ett ekologiskt hållbart sätt? Vi inspireras av och besöker museets utställning ”Hej Fisk!” för att därefter vidare resonera kring hur man skapar en hållbar konsumtion.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 180 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Detta är en dubbellektion som inleds på Sjöfartsmuseet Akvariet och därefter fortsätter med matlagning i Fiskhamnen i samarbete med Göteborgs Fiskauktions utbildningscenter. (90 + 90 minuter med rast emellan)

Information om bokningar

Välkommen på Sjöfartsmuseet Akvariets museilektion!

Sjöfartsmuseet är stängt för ombyggnad. Under tiden utför vi våra museilektioner på olika håll: på stadens gator, i Stadsmuseets lokaler, på båtar, uppsökande...

Dubbelkolla startplats för er lektion, så att det inte blir missförstånd.

Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad utgår en avgift. Se respektive lektioner.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post (bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se) kontaktar ansvarig pedagog.

Trivselregler

• Läraren är ansvarig för sin klass under museilektionen.
• Kolla gärna med oss vad som gäller om ni tex vill ta med matsäck - våra lektioner utförs under stängningen på olika platser.
• Om lektionen utförs i Stadsmuseets utställningar, går det bra att fotografera för eget bruk, utan blixt.
• Vid brandlarm på tex Stadsmuseet: samla ihop klassen/gruppen och gå lugnt mot närmaste utgång som är märkt med grön och vit nödutgångsskylt. Räkna in klassen/gruppen och avvakta besked från museets personal.

Fråga gärna vår personal på plats om ni undrar över något! Tack för hjälpen!

Kontakt

Sjöfartsmuseet Akvariet

Adress: Karl Johansgatan 1-3
414 39 Göteborg

Telefon:

E-post: bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog

Teman: Miljö och hållbar utveckling Grupparbete/övning Lyssna och prata Biologi Geografi Hem- och konsumentkunskap Samhällskunskap