Sommarlabbet för skolan

Sjöfartsmuseet Akvariet Åk 3 - Åk 6

Gör vattenexperiment, lär dig om havets miljö och prova på hur det är att vara havsforskare tillsammans med en av Akvariets marinbiologer!

Havet täcker mer än 70 procent av jordens yta och är 11 000 meter som djupast. Havet har många fysikaliska, geologiska och kemiska egenskaper och rymmer en stor biologisk mångfald. För att kunna förstå hur havet fungerar behöver havsforskare studera havet på många olika sätt och från många olika vetenskaper. Detta får eleverna möjlighet till i Sommarlabbet.

Välkomna!

OBS! Max 20 elever för denna lektion, då det annars blir svårt att genomföra. Har ni fler elever än 20 rekommenderar vi att ni delar klassen i två halvor och bokar in två lektioner.

 

 

 

 

 

Max antal elever: 20

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Välkommen på Sjöfartsmuseet Akvariets museilektion!

Sjöfartsmuseet är stängt för ombyggnad. Under tiden utför vi våra museilektioner på olika håll: på stadens gator, i Stadsmuseets lokaler, på båtar, uppsökande...

Dubbelkolla startplats för er lektion, så att det inte blir missförstånd.

Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad utgår en avgift. Se respektive lektioner.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post (bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se) kontaktar ansvarig pedagog.

Trivselregler

• Läraren är ansvarig för sin klass under museilektionen.
• Kolla gärna med oss vad som gäller om ni tex vill ta med matsäck - våra lektioner utförs under stängningen på olika platser.
• Om lektionen utförs i Stadsmuseets utställningar, går det bra att fotografera för eget bruk, utan blixt.
• Vid brandlarm på tex Stadsmuseet: samla ihop klassen/gruppen och gå lugnt mot närmaste utgång som är märkt med grön och vit nödutgångsskylt. Räkna in klassen/gruppen och avvakta besked från museets personal.

Fråga gärna vår personal på plats om ni undrar över något! Tack för hjälpen!

Kontakt

Sjöfartsmuseet Akvariet

Adress: Karl Johansgatan 1-3
414 39 Göteborg

Telefon:

E-post: bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Jens Fahlström
0722-11 12 60

Teman: Miljö och hållbar utveckling Grupparbete/övning Biologi Fysik Kemi