Till Nya Hem

Sjöfartsmuseet Akvariet Åk 7 - Lärare

Sjöfartsmuseets stora tillfälliga utställning handlar om Svenska Amerika Linien – ett berömt rederi som från början tog emigranter från Sverige till USA. Samtidigt är en av vår tids stora frågor just migrationen. Krig och förtryck orsakar stora flyktingströmmar, och en liten del av alla flyktingar får asyl i Sverige. Hur går detta till? Det finns många missförstånd om hur migration fungerar. I den här lektionen reder vi ut begreppen, och jämför samtidigt med den svenska emigrationen till USA. Vilka likheter och skillnader finns? För att fördjupa förståelsen får eleverna genomföra en övning på temat asylrätt.

 

Lektionen erbjuds fram till 13 september 2018. Efter detta stänger Sjöfartsmuseet för ombyggnad.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 70 minuter

Information om bokningar

Välkommen på Sjöfartsmuseet Akvariets museilektion!

Sjöfartsmuseet är stängt för ombyggnad. Under tiden utför vi våra museilektioner på olika håll: på stadens gator, i Stadsmuseets lokaler, på båtar, uppsökande...

Dubbelkolla startplats för er lektion, så att det inte blir missförstånd.

Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad utgår en avgift. Se respektive lektioner.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post (bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se) kontaktar ansvarig pedagog.

Trivselregler

• Läraren är ansvarig för sin klass under museilektionen.
• Kolla gärna med oss vad som gäller om ni tex vill ta med matsäck - våra lektioner utförs under stängningen på olika platser.
• Om lektionen utförs i Stadsmuseets utställningar, går det bra att fotografera för eget bruk, utan blixt.
• Vid brandlarm på tex Stadsmuseet: samla ihop klassen/gruppen och gå lugnt mot närmaste utgång som är märkt med grön och vit nödutgångsskylt. Räkna in klassen/gruppen och avvakta besked från museets personal.

Fråga gärna vår personal på plats om ni undrar över något! Tack för hjälpen!

Kontakt

Sjöfartsmuseet Akvariet

Adress: Karl Johansgatan 1-3
414 39 Göteborg

Telefon:

E-post: bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Karl Hellervik
xx

Teman: Globala perspektiv Debatt och diskussion Grupparbete/övning Lyssna och prata Historia Samhällskunskap