Ett vittnesmål från Förintelsen

Sjöfartsmuseet Akvariet Åk 9 - Gymnasiet

Idag är information och kunskap om Förintelsen, antisemitism och rasism mer angeläget än någonsin. Sjöfartsmuseets nya utställning Min Flykt Över Havet är ett led i detta arbete. I den här lektionen berättar en föreläsare från Judiska Församlingen sin personliga historia från Förintelsen. Vittnesmål lämnas oftast av andra generationens Överlevande, i sällsynta fall av första generationens Överlevande. Lektionen inleds av en pedagog från Sjöfartsmuseet som berättar om den del av utställningen som handlar om de judiska flyktingar som kom till Sverige i samband med Andra Världskriget.

 

Lektionen erbjuds t o m v 37.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Inför besöket

Förfrågan om bokning görs via: bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se.

När vi mottagit era önskemål om datum och tid försöker vi matcha dessa med en föreläsare. Diskussion om alternativa datum kan förekomma.

Information om bokningar

Välkommen på Sjöfartsmuseet Akvariets museilektion!

Sjöfartsmuseet är stängt för ombyggnad. Under tiden utför vi våra museilektioner på olika håll: på stadens gator, i Stadsmuseets lokaler, på båtar, uppsökande...

Dubbelkolla startplats för er lektion, så att det inte blir missförstånd.

Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad utgår en avgift. Se respektive lektioner.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post (bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se) kontaktar ansvarig pedagog.

Trivselregler

• Läraren är ansvarig för sin klass under museilektionen.
• Kolla gärna med oss vad som gäller om ni tex vill ta med matsäck - våra lektioner utförs under stängningen på olika platser.
• Om lektionen utförs i Stadsmuseets utställningar, går det bra att fotografera för eget bruk, utan blixt.
• Vid brandlarm på tex Stadsmuseet: samla ihop klassen/gruppen och gå lugnt mot närmaste utgång som är märkt med grön och vit nödutgångsskylt. Räkna in klassen/gruppen och avvakta besked från museets personal.

Fråga gärna vår personal på plats om ni undrar över något! Tack för hjälpen!

Kontakt

Sjöfartsmuseet Akvariet

Adress: Karl Johansgatan 1-3
414 39 Göteborg

Telefon:

E-post: bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Karl Hellervik
xx

Teman: Demokrati och jämställdhet Identitet Normer , etik och värderingar Lyssna och prata Historia Samhällskunskap