Lektioner i Akvariet

Sjöfartsmuseet Akvariet Åk 3 - Gymnasiet

För bokning av en akvarielektion var vänlig skicka ett mejl till bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se med förslag på datum och inriktning.

Välj ett av nedanstående ämnen (ange ert val i informationsfältet). Vi kan även anpassa lektionen efter era specifika önskemål.

Välj på följande inriktningar;

Miljöproblem i havet

Havets miljö står inför många problem. Utfiskning, övergödning, nedskräpning, klimatförändringar och försurning av haven hotar havets känsliga ekosystem. Vi använder våra akvarier för att ge exempel på hur miljöhoten påverkar havet och dess invånare och vi ger exempel på vad vi kan göra för att rädda havet.

Evolution

Livet på jorden utvecklades under de första årmiljarderna i havet, och där finns många fascinerande livsformer som ger ledtrådar till hur evolutionen har gått till. Följ med på en resa genom livets 3,8 miljarder år långa historia. Hur går det egentligen till när olika anpassningar utvecklas? Eller när nya arter utvecklas? Vi berättar om hur livet utvecklades i havet och hur det senare tog klivet upp på land.

Ekologi

Vi berättar om hur havets ekologi fungerar och visar upp levande modeller på viktiga marina ekosystem och deras innevånare i våra nordiska och tropiska akvarier.

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 45 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Välkommen på Sjöfartsmuseet Akvariets museilektion!

Sjöfartsmuseet är stängt för ombyggnad. Under tiden utför vi våra museilektioner på olika håll: på stadens gator, i Stadsmuseets lokaler, på båtar, uppsökande...

Dubbelkolla startplats för er lektion, så att det inte blir missförstånd.

Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad utgår en avgift. Se respektive lektioner.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post (bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se) kontaktar ansvarig pedagog.

Trivselregler

• Läraren är ansvarig för sin klass under museilektionen.
• Kolla gärna med oss vad som gäller om ni tex vill ta med matsäck - våra lektioner utförs under stängningen på olika platser.
• Om lektionen utförs i Stadsmuseets utställningar, går det bra att fotografera för eget bruk, utan blixt.
• Vid brandlarm på tex Stadsmuseet: samla ihop klassen/gruppen och gå lugnt mot närmaste utgång som är märkt med grön och vit nödutgångsskylt. Räkna in klassen/gruppen och avvakta besked från museets personal.

Fråga gärna vår personal på plats om ni undrar över något! Tack för hjälpen!

Kontakt

Sjöfartsmuseet Akvariet

Adress: Karl Johansgatan 1-3
414 39 Göteborg

Telefon:

E-post: bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Frida Gebel
031-368 35 55

Teman: Globala perspektiv Miljö och hållbar utveckling Debatt och diskussion Biologi