😂🤗😥

Hur känns det?

Röhsska Museet Förskola - Åk 2

Alla vet att man inte får röra på saker på museum. Men vi kanske kan föreställa oss hur de känns genom att titta på tyget, träet eller kanske metallen. Vi kan återskapa hur det känns.
Empati är lite samma sak. Vi kan använda våra sinnen som hörsel, syn och doft för att förstå hur någon känner sig. Till exempel att vara snäll. Det är det barnen alltid säger är det viktigaste.Men ju äldre vi blir desto mer går vi åt det individuella, att man ska armbåga sig fram, att man ska sticka ut och vara unik, nå framgång, vad det än må kosta.

Med utgångspunkt ur Margrethe Odgaards utställning tar vi oss an en lektion om medkänsla och omtanke. Genom fantasi och dramalek skapar vi tillsammans med dramapedagogen Ulrica Flach, förståelse för känslor och situationer.

Margrethe Odgaard år 2016 års pristagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris, ett av världens största designpris.

OBS! Lektionen är för barn från 5 år!

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är utgår en avgift. Kostnaden på Röhsska museet är 350kr för en 40min lektion och 500kr för en 60min lektion. På lektionsbeskrivningarna ser du hur lång en lektion är.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Om tiderna för respektive lektion inte passar så är du välkommen att kontakta oss på telefon eller e-post så gör vi vad vi kan för att erbjuda en tid som passar dig och din klass.

Trivselregler

Välkommen till Röhsska museet!
Vi är glada att du vill ta med din klass till oss och upptäcka de fantastiska skatter och möjligheter som finns på museet.
Vid besöket: Om du kommer på förmiddagen så är entrédörren låst, ring på ringklockan och anmäl dig och din klass hos receptionisten. Om ditt besök är under museets ordinarie öppettider (efter kl 12.00) så är dörren öppen och det är bara att gå in och anmäla dig och din klass hos receptionisten, Sedan kan ni hänga av er väskor och jackor så kommer er museipedagog och möter er strax innan utsatt tid.

Vi hoppas att ni blir nöjda med ert besök!

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 50

Teman: Normer , etik och värderingar Lyssna och prata Teater och Drama Slöjd och Konsthantverk Mode och Design