Hur känns det?

Röhsska Museet Förskola - Åk 2

Alla vet att man inte får röra på saker på museum. Men vi kanske kan föreställa oss hur de känns genom att titta på tyget, träet eller kanske metallen. Vi kan återskapa hur det känns.
Empati är lite samma sak. Vi kan använda våra sinnen som hörsel, syn och doft för att förstå hur någon känner sig. Till exempel att vara snäll. Det är det barnen alltid säger är det viktigaste.Men ju äldre vi blir desto mer går vi åt det individuella, att man ska armbåga sig fram, att man ska sticka ut och vara unik, nå framgång, vad det än må kosta.

Med utgångspunkt ur Margrethe Odgaards utställning tar vi oss an en lektion om medkänsla och omtanke. Genom fantasi och dramalek skapar vi tillsammans med dramapedagogen Ulrica Flach, förståelse för känslor och situationer.

Margrethe Odgaard år 2016 års pristagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris, ett av världens största designpris.

OBS! Lektionen är för barn från 5 år!

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen. När museet är stängt (före 11.00 samt måndagar) kan ni inte gå själva på Röhsska museet utan släpps in av er pedagog fem minuter före lektionen och blir följda ut när den är slut.

På källarplan finns skåp, toaletter och plats för att äta matsäck. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Normer , etik och värderingar Lyssna och prata Teater och Drama Slöjd och Konsthantverk Mode och Design