Designanarki

Röhsska Museet Åk 4 - Gymnasiet

”Även en anarkist måste känna till reglerna för att kunna bryta mot dem!”. Designern Margrethe Odgaard utforskar de regler som middagsbordet erbjuder, för att få oss att börja tänka på de sociala koder som omger oss. I Studio Röhsska utforskar vi designens alla oskrivna regler och vänder upp och ner på dem.  Blir designen bättre eller sämre, snyggare eller fulare? Och finns det över huvud taget någon poäng i att bryta mot reglerna? Vi testar – och blir designanarkister!

Välkommen till en museilektion där fokus ligger på att göra tvärtom mot det man är van vid.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen. När museet är stängt (före 11.00 samt måndagar) kan ni inte gå själva på Röhsska museet utan släpps in av er pedagog fem minuter före lektionen och blir följda ut när den är slut.

På källarplan finns skåp, toaletter och plats för att äta matsäck. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Normer , etik och värderingar Workshop Slöjd och Konsthantverk Mode och Design