Bild från Margrethe Odgaards hemsida: http://margretheodgaard.com/work_post/taffel/?ref=w

Designanarki

Röhsska Museet Åk 4 - Gymnasiet

”Även en anarkist måste känna till reglerna för att kunna bryta mot dem!”. Designern Margrethe Odgaard utforskar de regler som middagsbordet erbjuder, för att få oss att börja tänka på de sociala koder som omger oss. I Studio Röhsska utforskar vi designens alla oskrivna regler och vänder upp och ner på dem.  Blir designen bättre eller sämre, snyggare eller fulare? Och finns det över huvud taget någon poäng i att bryta mot reglerna? Vi testar – och blir designanarkister!

Välkommen till en museilektion där fokus ligger på att göra tvärtom mot det man är van vid.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är utgår en avgift. Kostnaden på Röhsska museet är 350kr för en 40min lektion och 500kr för en 60min lektion. På lektionsbeskrivningarna ser du hur lång en lektion är.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Om tiderna för respektive lektion inte passar så är du välkommen att kontakta oss på telefon eller e-post så gör vi vad vi kan för att erbjuda en tid som passar dig och din klass.

Trivselregler

Välkommen till Röhsska museet!
Vi är glada att du vill ta med din klass till oss och upptäcka de fantastiska skatter och möjligheter som finns på museet.
Vid besöket: Om du kommer på förmiddagen så är entrédörren låst, ring på ringklockan och anmäl dig och din klass hos receptionisten. Om ditt besök är under museets ordinarie öppettider (efter kl 12.00) så är dörren öppen och det är bara att gå in och anmäla dig och din klass hos receptionisten, Sedan kan ni hänga av er väskor och jackor så kommer er museipedagog och möter er strax innan utsatt tid.

Vi hoppas att ni blir nöjda med ert besök!

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 50

Teman: Normer , etik och värderingar Workshop Slöjd och Konsthantverk Mode och Design