Vad gör du om 10 år?

Röhsska Museet Gymnasiet

Skapar filmattributen till en uppmärksammad actionfilm. Är i London på ett ettårigt arbetsstipendium. Utformar årets diplom till nobelpristagaren i litteratur. Gästföreläser på Konsthögskolan i Berlin. Säljer en målning för 100 000 kronor. Forskar om nya textila material. Är anställd som keramisk formgivare hos Rörstrand. Designar drottning Victorias klänning till Nobelfesten.

Stämmer något av påståendena in på dig, då har du troligtvis vidareutbildat dig till yrken inom kultur, konst, design och mode

 

Eftergymnasial mässa på Röhsska museet

Du är inbjuden till en heldag där du har möjlighet att vandra runt i Röhsskas kreativa, lite oväntade och inspirationsrika miljöer. Träffa studenter som praktiskt visar upp vad de utbildar sig inom och eller prata med lärare från några av regionens yrkesutbildningar och högskoleförberedande konstnärliga utbildningar.

Alla deltagande skolor är godkända för studielån och är medlem av FRIKS – Fria konstnärliga och hantverksinriktade utbildningar i Sverige. Skolor på plats: Dômen konstskola, Formakademin, Gerlesborgsskolan, Göteborgs Konstskola, KV Konstskola, Stenebyskolan, Tillskärarakademin i Göteborg.

Datum: 23 februari 2016 12.00 –19.00 Fri entré!

 

Vill du gå med din klass och få en kortare introduktion om varje skola? Boka en pedagog kostnadsfritt. Maila ditt intresse till pedagog@rohsska.se eller ring 031-368 32 37.

 

Res med skolan till Göteborg

Från Västtrafik kan man rekvirera elevresekort som gäller på all kollektivtrafik. Läs mer här http://www.grkom.se/elevresor

 

Via Västra Götalandsregionens arrangörsstöd finns möjlighet att få kostnaden för kollektivtrafik eller hyrd buss subventionerad. Kontakta din kommunala kultursamordnare för att få veta mer om hur man använder arrangörsstödet. Läs mer på http://www.kulturivast.se/kulturkatalogen/arrangorsstod, här finns också kontaktuppgifter till kommunala samordnare.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen.
På källarplan finns skåp och toaletter. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Lyssna och prata Konst och bild Slöjd och Konsthantverk Mode och Design Samtidskonst