Vad gör du om 10 år?

Röhsska Museet Gymnasiet

Skapar filmattributen till en uppmärksammad actionfilm. Är i London på ett ettårigt arbetsstipendium. Utformar årets diplom till nobelpristagaren i litteratur. Gästföreläser på Konsthögskolan i Berlin. Säljer en målning för 100 000 kronor. Forskar om nya textila material. Är anställd som keramisk formgivare hos Rörstrand. Designar drottning Victorias klänning till Nobelfesten.

Stämmer något av påståendena in på dig, då har du troligtvis vidareutbildat dig till yrken inom kultur, konst, design och mode

 

Eftergymnasial mässa på Röhsska museet

Du är inbjuden till en heldag där du har möjlighet att vandra runt i Röhsskas kreativa, lite oväntade och inspirationsrika miljöer. Träffa studenter som praktiskt visar upp vad de utbildar sig inom och eller prata med lärare från några av regionens yrkesutbildningar och högskoleförberedande konstnärliga utbildningar.

Alla deltagande skolor är godkända för studielån och är medlem av FRIKS – Fria konstnärliga och hantverksinriktade utbildningar i Sverige. Skolor på plats: Dômen konstskola, Formakademin, Gerlesborgsskolan, Göteborgs Konstskola, KV Konstskola, Stenebyskolan, Tillskärarakademin i Göteborg.

Datum: 23 februari 2016 12.00 –19.00 Fri entré!

 

Vill du gå med din klass och få en kortare introduktion om varje skola? Boka en pedagog kostnadsfritt. Maila ditt intresse till pedagog@rohsska.se eller ring 031-368 32 37.

 

Res med skolan till Göteborg

Från Västtrafik kan man rekvirera elevresekort som gäller på all kollektivtrafik. Läs mer här http://www.grkom.se/elevresor

 

Via Västra Götalandsregionens arrangörsstöd finns möjlighet att få kostnaden för kollektivtrafik eller hyrd buss subventionerad. Kontakta din kommunala kultursamordnare för att få veta mer om hur man använder arrangörsstödet. Läs mer på http://www.kulturivast.se/kulturkatalogen/arrangorsstod, här finns också kontaktuppgifter till kommunala samordnare.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och att hålla avstånd till andra besökare.

Under höstterminen justerar vi vårt utbud av museilektioner och bokningsbara tillfällen för att på ett bra sätt kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
För att undvika krockar i huset erbjuder vi lektioner som ligger före vår ordinarie öppettid, och större klasser (fler än 15 deltagare) delas upp i mindre grupper vid ankomst.
Klasser från förskolan-högstadiet som är fler än 15 deltagare behöver ha med sig två pedagoger/representanter från skolan.

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter upp er ca 10 minuter innan lektionen startar.

På källarplan finns kapprum med skåp och toaletter. Stora väskor får inte tas med upp i museet.
Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Större väskor och mat/dryck kan inte tas med i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Lyssna och prata Konst och bild Slöjd och Konsthantverk Mode och Design Samtidskonst