Mode

Röhsska Museet Åk 4 - Gymnasiet

Hur väljer du dina kläder? Kläder ligger allra närmst våra kroppar, en möjlighet till konstnärigt uttryck, praktisk funktion eller både och.  Men vad är mode? Under lektionen använder vi museets samlingar och samtida exempel för att definiera och undersöka mode. Både som begrepp, konstform, samhällsuttryck och identitetsskapare. Vi fördjupare oss i några av de plagg som finns utställda och bekantar oss med några av modehistoriens största namn, såsom Coco Chanel & Alexander McQueen.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och att hålla avstånd till andra besökare.

Under höstterminen justerar vi vårt utbud av museilektioner och bokningsbara tillfällen för att på ett bra sätt kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
För att undvika krockar i huset erbjuder vi lektioner som ligger före vår ordinarie öppettid, och större klasser (fler än 15 deltagare) delas upp i mindre grupper vid ankomst.
Klasser från förskolan-högstadiet som är fler än 15 deltagare behöver ha med sig två pedagoger/representanter från skolan.

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid lilla entrén (till vänster om huvudentrén), och släpper in er direkt i kapprummet där ni kan lämna ytterkläder och större väskor. Ansvarig lärare går upp till receptionen för att skriva in gruppen.

På källarplan finns skåp och toaletter. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Större väskor och mat/dryck kan inte tas med i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Demokrati och jämställdhet Identitet Normer , etik och värderingar Lyssna och prata Historia Samhällskunskap Mode och Design