Föreställning: Sound de Göteborg

Röhsska Museet Åk 4 - Åk 6

Presenteras av Göteborgs Alternativa Orkester

Föreställningen ska snart börja men musikerna sover, det är som att tiden har stannat upp. Ibland är det någon som tar en ton men det är som att de spelar i sömnen – barnen måste hjälpa dirigenten att väcka dem!

Välkommen till en musikföreställning och verkstad med Göteborgs Alternativa Orkester som bjuder på en rik och spännande upplevelse. Under föreställningen är barnen delaktiga i skapandet av musiken genom interaktiva och teatraliska moment. En orkester på ca 15 musiker finns till elevernas kreativa disposition.

Eleverna kommer att få arbeta med ljus och färg för att få orkestern att spela så som de vill. Under tiden får eleverna möjlighet att höra hur ett instrument låter för sig självt och men också hur instrumenten i en orkester flätas ihop med varandra och interagerar. Slutligen kan barnen leda orkestern med kroppen genom att dansa eller dirigera

GAO är ett långsiktigt projekt vars konstnärliga syfte är att utforska orkesterformen med mångfald, normkritik och gränsöverskridande som grundelement. Den konstellation av musiker och musiktraditioner som har knutits samman här och den musik som föds ur detta möte tror vi är ett intressant och givande inslag i elevernas bild av samtidskulturen.

 

 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och att hålla avstånd till andra besökare.

Under höstterminen justerar vi vårt utbud av museilektioner och bokningsbara tillfällen för att på ett bra sätt kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
För att undvika krockar i huset erbjuder vi lektioner som ligger före vår ordinarie öppettid, och större klasser (fler än 15 deltagare) delas upp i mindre grupper vid ankomst.
Klasser från förskolan-högstadiet som är fler än 15 deltagare behöver ha med sig två pedagoger/representanter från skolan.

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter upp er ca 10 minuter innan lektionen startar.

På källarplan finns kapprum med skåp och toaletter. Stora väskor får inte tas med upp i museet.
Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Större väskor och mat/dryck kan inte tas med i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Grupparbete/övning Workshop Musik Dans och rytmik