Analysera mera! Vad ser du?

Röhsska Museet Åk 7 - Gymnasiet

Kan vi läsa bilder som vi läser ord? Vad gör konsten som praktik med en berättelse och upplever vi en broderad berättelse annorlunda än om vi hade sett samma berättelse på nyheterna på TV?

Vilka berättelser döljer sig bakom stygnen i museets nya utställning Det stora stygnet och hur tolkar vi som betraktare dess olika skildringar? Vi kan se visioner, drömmar och fantasi – vittnesbörder och protester – men vilka berättelser ser du när du vandrar runt i en bild?

Din känsla och din tolkning står i centrum i den här lektionen som ger verktyg till att analysera bilder och som undersöker hur vi upplever och tolkar dess innehåll. Vi gör bildövningar tillsammans för att värma upp men jobbar också individuellt när vi analyserar och tolkar bilderna vi ser. Tolkningen är egen och vi har alla olika upplevelser av vad vi känner när vi ser en bild!

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen.
På källarplan finns skåp och toaletter. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Grupparbete/övning Lyssna och prata Konst och bild Slöjd och Konsthantverk