Vem drar i trådarna?

Röhsska Museet Åk 6 - Gymnasiet

Följ med på en dramatiserad visning i Torsten Jurells utställning Narrstreck i månsken, i ledning av skådespelaren Ulrica Flach. Vi lämnar vardagsverkligheten för att kliva in i teaterns och filosofins magiska värld. Genom teaterns lust att förstå världen ställs vi inför livets frågor.

I den österländska filosofin finns uppfattningen om att: allt är inte vad det ser ut att vara. Men vem är det då som drar i trådarna? Alla svar kan vi inte läsa oss till. Ibland gäller det att höja blicken och byta perspektiv. Ibland får vi gå djupare in i oss själva.

Dagligen möts vi att av ett flöde av nyheter och andras tänkande och tyckande. Hur kan vi hitta våra egna röster i detta brus? Blir vi manipulerade att tänka och tycka på vissa sätt? Museilektionen öppnar för samtal kring frihet, kritiskt tänkande och ansvar. Och vidare; bestämmer vi över våra egna liv? Vilken roll har vi egentligen som människor?

Ulrica Flach är utbildad skådespelare med stor vana av att arbeta med barn och unga.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och att hålla avstånd till andra besökare.

Under höstterminen justerar vi vårt utbud av museilektioner och bokningsbara tillfällen för att på ett bra sätt kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
För att undvika krockar i huset erbjuder vi lektioner som ligger före vår ordinarie öppettid, och större klasser (fler än 15 deltagare) delas upp i mindre grupper vid ankomst.
Klasser från förskolan-högstadiet som är fler än 15 deltagare behöver ha med sig två pedagoger/representanter från skolan.

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter upp er ca 10 minuter innan lektionen startar.

På källarplan finns kapprum med skåp och toaletter. Stora väskor får inte tas med upp i museet.
Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Större väskor och mat/dryck kan inte tas med i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Teater och Drama Filosofi Konst och bild