Sagoäventyr – med yoga som inspiration

Röhsska Museet Förskoleklass - Åk 2

Genom en fysisk berättelseform utforskar vi Torsten Jurells magiska värld i utställningen ”Narrstreck i månsken”.

Med kroppen som redskap tar vi oss in i sagans värld. Vi blir våra egna aktörer i berättelsen där möter vi figurer av märkliga slag: i porslin, keramik och skuggspel. Sagoäventyret är inspirerat av den tusenåriga fysiska yogatraditionens asanas (positioner) som är formade utifrån djurriket och mytologiska berättelser. Tillsammans far vi på en resa där vi själva gestaltar sagan med vår kropp och fantasi. Och kanske kanske får vi syn på världen i ett nytt sken?

 

”När dagen blivit natt och månen stiger

Vi ser världen

på nytt. Konturer, siluetter, mönster …

tvetydigt, sannolikt, men långt ifrån säkert

hastar skyar över himmelen.

Då faller skuggan över jorden.

I natt skall allting hända!”

–          Torsten Jurell

 

 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 16

Lektionslängd: 60 minuter

Inför besöket

Alla antar sig sagoäventyret efter sin egen förmåga. Bär bekväma och rörliga kläder. Pga av lokalens storlek får ni gärna komma halvklass. Kontakta pedagog@rohsska.se om några frågor om gruppens storlek.

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och att hålla avstånd till andra besökare.

Under höstterminen justerar vi vårt utbud av museilektioner och bokningsbara tillfällen för att på ett bra sätt kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
För att undvika krockar i huset erbjuder vi lektioner som ligger före vår ordinarie öppettid, och större klasser (fler än 15 deltagare) delas upp i mindre grupper vid ankomst.
Klasser från förskolan-högstadiet som är fler än 15 deltagare behöver ha med sig två pedagoger/representanter från skolan.

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter upp er ca 10 minuter innan lektionen startar.

På källarplan finns kapprum med skåp och toaletter. Stora väskor får inte tas med upp i museet.
Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Större väskor och mat/dryck kan inte tas med i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Teater och Drama Konst och bild