Reklam som visuell kommunikation med analysuppgift

Röhsska Museet Åk 7 - Gymnasiet

Det sägs att de som bor i en storstad i Europa idag möts av tusentals reklamintryck varje dag. Vi ser reklam i butiker, på gatorna, på spårvagnar, i telefonen, på nätet, på tv etc.

Reklamen är ett medel för att kommunicera, byggt av grafisk design. Hur påverkas vi av den? Vilken kraft och makt har den? Hur kommunicerar man olika budskap med hjälp av designinsatser? Upptäck med oss vilka medvetna tankar som finns bakom reklam.

Vi börjar med att gå igenom 100 år av reklamhistoria och avslutar med en gruppuppgift på avenyn. Eleverna får möjlighet att använda sina nya kunskaper genom att studera och diskutera avenyns visuella uttryck via reklamskyltar, logotyper och skyltfönster.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och att hålla avstånd till andra besökare.

Under höstterminen justerar vi vårt utbud av museilektioner och bokningsbara tillfällen för att på ett bra sätt kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
För att undvika krockar i huset erbjuder vi lektioner som ligger före vår ordinarie öppettid, och större klasser (fler än 15 deltagare) delas upp i mindre grupper vid ankomst.
Klasser från förskolan-högstadiet som är fler än 15 deltagare behöver ha med sig två pedagoger/representanter från skolan.

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter upp er ca 10 minuter innan lektionen startar.

På källarplan finns kapprum med skåp och toaletter. Stora väskor får inte tas med upp i museet.
Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Större väskor och mat/dryck kan inte tas med i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Identitet Normer , etik och värderingar Debatt och diskussion Grupparbete/övning Workshop Lyssna och prata Historia Samhällskunskap Konst och bild Mode och Design