Kraftwerk

Röhsska Museet Åk 8 - Gymnasiet

Vi ser på konst- och designhistorien genom det inflytelserika tyska bandet Kraftwerks estetik.

Med utgångspunkt i Kraftwerks återkommande teman, så som historia och framtid, teknisk utveckling och dess påverkan på människan träder vi in i en värld som kretsar kring detta hemlighetsfulla och mytomspunna band. I pågående utställning visas material ur Kraftwerks produktion. Sedan 1970-talet har Kraftwerk utvecklat ett originellt uttryck både musikaliskt och bildmässigt. Vi kollar på grafisk design, skivomslag, affischer och fotografier. Vi kikar också på bandets inspirationskällor i konst, design, film och idéströmningar under 1900-talet och framåt.

Utifrån utställningens teman ställer vi oss frågan, om vi skulle förutspå framtiden, vad ser vi då? Hur ser framtidens cykel, tåg, bil, radio, robot, energikälla och dator ut? Och vilken roll kommer människan ha i framtidens samhälle? I ord gestaltar vi framtidens teknologi och mänskligt liv – hur påverkar vi denna utveckling?

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och att hålla avstånd till andra besökare.

Under höstterminen justerar vi vårt utbud av museilektioner och bokningsbara tillfällen för att på ett bra sätt kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
För att undvika krockar i huset erbjuder vi lektioner som ligger före vår ordinarie öppettid, och större klasser (fler än 15 deltagare) delas upp i mindre grupper vid ankomst.
Klasser från förskolan-högstadiet som är fler än 15 deltagare behöver ha med sig två pedagoger/representanter från skolan.

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter upp er ca 10 minuter innan lektionen startar.

På källarplan finns kapprum med skåp och toaletter. Stora väskor får inte tas med upp i museet.
Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Större väskor och mat/dryck kan inte tas med i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Debatt och diskussion Lyssna och prata Musik Samhällskunskap Filosofi Mode och Design