Jag skapar – kortfilmsfestival för små

Röhsska Museet Förskola - Åk 1

En lektion där vi tillsammans upplever en utställning och en saga för att sedan skapa kortfilm till barnens och museets egen kortfilmsfestival.

I museet utställning om det tyska bandet Kraftwerk ingår en spännande bok för barn, skapad av den ryska konstnären El Lisitskij. Kraftwerk har gjort sin tolkning av boken och dess illustrationer och nu är det vår tur att göra vår tolkning. Med enkla men kreativa medel skapar vi tillsammans under lektionen en kortfilm – obs! Inga barn kommer att synas på filmen.

Kortfilmen kommer sedan att presenteras i en kortfilmsfestival som hålls på museet den 12 juni och 13 juni. Då är alla deltagande förskolor och skolor samt föräldrar och alla andra intresserade välkomna att njuta av barnens egna filmer.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. Kostnad?? På lektionsbeskrivningarna ser du hur lång en lektion är.
Museet öppnar kl 11 och ni tas emot av en pedagog i entrén.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov i klassen? I så fall är det bra att Informera om det i din bokning.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Skapande verkstad Workshop Film Konst och bild