Hela Göteborg dansar i Hammarkullens barnkarneval

Röhsska Museet Åk 2 - Åk 4

Hammarkullekarnevalen fyller 40 år i år – var med och fira födelsedagen med dans och design! Representera din stadsdel i karnevalen. Vi söker nu en klass från varje stadsdel, i åk 2-4, som vill följa med oss på ett dans- och designäventyr. Vi träffas vid 3 tillfällen under våren för att dansa, designa och karnevala tillsammans.

 

För barn och lärare

TRÄFF 1. I V 16 och 17 – Besök på er skola av danspedagogen Therese Sahlin – du och din klass får lära er stafettdansen ”Det här är vår stad”.

TRÄFF 2. Onsdag den 29 april – Vi firar Dansens dag Hammarkullen. Alla deltagande klasser träffas för att designa kostym till karnevalen och för att för första gången dansa dansen tillsammans. Dansens dag är ett internationellt firande som uppmärksammas världen över.

TRÄFF 3. Söndag den 31 maj – Dansar vi i Hammarkullens barnkarneval – karnevalen som firar 40 årsjubileum. En folkfest för alla små och stora.

För lärare och klassföräldrar

Tisdag den 21 april kl 18.00 Mingelkväll på Röhsska! Vi provsmakar på Hammarkullekarnevalen och ni får info kring barnkarnevalen. Vi bjuder på underhållning och tilltugg.

Anmälan

För att anmäla din klass maila till pedagog@rohsska.se . Först till kvarn gäller, men absolut senast den 13 mars. Observera att anmälan innebär att ni förbinder er till att delta vid alla tre träffar för att alla deltagare ska få en så bra upplevelse som möjligt.

För deltagande barn ingår dansworkshops, kostym, busstransport den 31 maj till och från karnevalen samt tivoli- och matbiljett under dagen.

”Det här är vår stad”

Koreografi: Benedikte Esperi Musikproduktion: Harriet Ohlsson och Klas-Fredrik Torsson.

Det är fritt fram för alla som vill använda sig av dansen och sprida den. Vi vill främja intresset för dans- och karnevalskonst hos de små göteborgarna. Men självklart är alla välkomna att lära sig dansen, liten som stor. För att se instruktionsvideon besök              https://www.youtube.com/watch?v=3OOIvx8wSro

 

 

Besök Hammarkullekarnevalen www.karneval.se

 

 

 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 210 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och att hålla avstånd till andra besökare.

Under höstterminen justerar vi vårt utbud av museilektioner och bokningsbara tillfällen för att på ett bra sätt kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
För att undvika krockar i huset erbjuder vi lektioner som ligger före vår ordinarie öppettid, och större klasser (fler än 15 deltagare) delas upp i mindre grupper vid ankomst.
Klasser från förskolan-högstadiet som är fler än 15 deltagare behöver ha med sig två pedagoger/representanter från skolan.

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter upp er ca 10 minuter innan lektionen startar.

På källarplan finns kapprum med skåp och toaletter. Stora väskor får inte tas med upp i museet.
Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Större väskor och mat/dryck kan inte tas med i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Globala perspektiv Skapande verkstad Dans och rytmik Mode och Design