Att designa dagsljus – Röhsska visar världens största designpris på Stadsbiblioteket

Röhsska Museet Åk 7 - Gymnasiet

”Med poetiska och magiska effekter återskapar han dagsljus i slutna rum och skänker oss ett nytt ljus”.*

Designern Daniel Rybakken – 2017 års mottagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris, är född i Oslo 1984 och bor sedan många år i Göteborg. I sitt arbete utforskar han ofta ljus och belysning och hur det kan hända något i mötet med publiken. Hur beter sig ljus i naturen och hur kan det återskapas i slutna rum?

Sedan 2008 driver han sin studio i stadsdelen Majorna och arbetar mycket med internationella samarbetspartners. Tillsammans med Röhsskas pedagog tittar ni närmare på Daniels arbeten och tankesätt och reflekterar över ljusets påverkan på vår vardag.

 

Torsten och Wanja Söderbergs pris utdelas årligen sedan 1994 för att främja konsthantverk och design i Norden, samt att stärka det kollegiala nordiska samarbetet. Prissumman på 1 miljon SEK, med medel från Torsten Söderbergs Stiftelse, gör utmärkelsen till världens största designpris.

*Del av prisjuryns motivering

 

Utställningen visas i Stadsbibliotekets utställningshall 5 november 2017 – 18 februari 2018.

Museilektionen startar i utställningshallen. För mer information om pristagaren och utställningen, se rohsska.se

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 45 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Utställningen visas i Stadsbibliotekets utställningshall 5 november 2017 - 18 februari 2018.

Museilektionen startar i utställningshallen. För mer information om pristagaren och utställningen, se rohsska.se

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är utgår en avgift. Kostnaden på Röhsska museet är 350kr för en 40min lektion och 500kr för en 60min lektion. På lektionsbeskrivningarna ser du hur lång en lektion är.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Om tiderna för respektive lektion inte passar så är du välkommen att kontakta oss på telefon eller e-post så gör vi vad vi kan för att erbjuda en tid som passar dig och din klass.

Trivselregler

Välkommen till Röhsska museets utställning på Göteborgs Stadsbibliotek.

Utställningen Daniel Rybakken - 2017 års pristagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris, finns att se i utställningshallen på Stadsbiblioteket 5 november 2017 - 18 februari 2018 och det är fri entré. Beställda visningar och museilektioner startar inne i utställningshallen. Om du har frågor om utställningen eller vill boka ett besök med en av Röhsskas museipedagoger, kontakta oss gärna på pedagog@rohsska.se

För mer information om Röhsska museet, pristagaren Daniel Rybakken och Torsten och Wanja Söderbergs pris, se vår hemsida www.rohsska.se

Biblioteket har öppet: mån-fre 09.00- 21.00, lör-sön 10.00-18.00.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 50

Teman: Lyssna och prata Teknik Mode och Design