Vad är en stol?

Röhsska Museet Förskola - Åk 3

En stol kan ha hur många ben som helst, med dyna eller utan, ibland med ryggstöd – ibland inte, kontorsstolar, gungstolar, frisörstolar och stolar som användes i skolan förr i tiden – det finns stolar för alla platser och tillfällen helt enkelt. Trä, plast, stål eller varför inte kartong?

 

Välkomna till en kreativ lektion på Röhsska museet för förskolan som handlar om något av det vanligaste vi kan hitta i våra hem; stolen. Vi tittar på stolens form, färg och funktion men vi upptäcker också stolen med våra ögon och kroppar. Hur ser Sveriges äldsta stol ut? Finns det kompisstolar? Hur ser stolen ut i framtiden? Och vilken stol tycker du är fulast? Med utgångspunkt i Röhsskas formhistoriska utställning tittar/känner/sitter och jämför vi tillsammans museets olika stolar.

Lektionen riktar sig till barn från 3 år upp till åk 3.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är utgår en avgift. Kostnaden på Röhsska museet är 350kr för en 40min lektion och 500kr för en 60min lektion. På lektionsbeskrivningarna ser du hur lång en lektion är.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Om tiderna för respektive lektion inte passar så är du välkommen att kontakta oss på telefon eller e-post så gör vi vad vi kan för att erbjuda en tid som passar dig och din klass.

Trivselregler

Välkommen till Röhsska museets utställning på Göteborgs Stadsbibliotek.

Utställningen Daniel Rybakken - 2017 års pristagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris, finns att se i utställningshallen på Stadsbiblioteket 5 november 2017 - 18 februari 2018 och det är fri entré. Beställda visningar och museilektioner startar inne i utställningshallen. Om du har frågor om utställningen eller vill boka ett besök med en av Röhsskas museipedagoger, kontakta oss gärna på pedagog@rohsska.se

För mer information om Röhsska museet, pristagaren Daniel Rybakken och Torsten och Wanja Söderbergs pris, se vår hemsida www.rohsska.se

Biblioteket har öppet: mån-fre 09.00- 21.00, lör-sön 10.00-18.00.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 50

Teman: Lyssna och prata Slöjd och Konsthantverk Mode och Design