Vad är en stol?

Röhsska Museet Förskola - Åk 3

En stol kan ha hur många ben som helst, med dyna eller utan, ibland med ryggstöd – ibland inte, kontorsstolar, gungstolar, frisörstolar och stolar som användes i skolan förr i tiden – det finns stolar för alla platser och tillfällen helt enkelt. Trä, plast, stål eller varför inte kartong?

 

Välkomna till en kreativ lektion på Röhsska museet för förskolan som handlar om något av det vanligaste vi kan hitta i våra hem; stolen. Vi tittar på stolens form, färg och funktion men vi upptäcker också stolen med våra ögon och kroppar. Hur ser Sveriges äldsta stol ut? Finns det kompisstolar? Hur ser stolen ut i framtiden? Och vilken stol tycker du är fulast? Med utgångspunkt i Röhsskas formhistoriska utställning tittar/känner/sitter och jämför vi tillsammans museets olika stolar.

Lektionen riktar sig till barn från 3 år upp till åk 3.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och att hålla avstånd till andra besökare.

Under höstterminen justerar vi vårt utbud av museilektioner och bokningsbara tillfällen för att på ett bra sätt kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
För att undvika krockar i huset erbjuder vi lektioner som ligger före vår ordinarie öppettid, och större klasser (fler än 15 deltagare) delas upp i mindre grupper vid ankomst.
Klasser från förskolan-högstadiet som är fler än 15 deltagare behöver ha med sig två pedagoger/representanter från skolan.

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter upp er ca 10 minuter innan lektionen startar.

På källarplan finns kapprum med skåp och toaletter. Stora väskor får inte tas med upp i museet.
Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Större väskor och mat/dryck kan inte tas med i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Lyssna och prata Slöjd och Konsthantverk Mode och Design