Uppfinn ditt eget målarverktyg

Röhsska Museet Förskoleklass - Åk 3

Under denna lektion undersöker och skapar vi egna lösningar på hur ett målarverktyg kan se ut och användas. Vi låter de vanliga penslarna stå kvar i skåpet, och istället finns ett smörgårdsbord av material att knåpa och klura med. Tillsammans komponerar och bygger vi våra egna målar-verktyg och avslutar med att testa våra kreationer med färg. Vi vill inspirera, väcka nyfikenhet och bredda perspektivet kring kunskap om vad bildämnets hantverksmässiga verktyg kan bestå av, och hur motivet kan förändras med det verktyg du arbetar med. Verktygen och verken följer givetvis med er tillbaka till skolan.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen.
På källarplan finns skåp och toaletter. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Skapande verkstad Workshop Konst och bild Slöjd och Konsthantverk Mode och Design