PET-flaskor & läskburkar – Workshopen där vi återskapar

Röhsska Museet Åk 4 - Åk 6

Hur kan vi ta tillvara på våra resurser och återanvända vårt skräp? Plast är ett material som finns i överflöd på vår lilla planet och även om vi pantar 1,6 miljarder PET-flaskor och pantburkar varje år i Sverige, så pantar vi alldeles för lite i vår värld.

 

Tillsammans samtalar vi vikten av återvinning – varför måste vi återvinna? Och vad händer med vår jord om vi inte gör det? Och hur återbrukar man dessa material inom design- och konstvärlden?

 

Med återvinning som utgångspunkt och PET-flaskor & läskburkar som material, avslutar vi med att designa nya prylar på nya sätt. Varför inte göra en ljus- eller mobilhållare, förvaringsburk, lampskärm eller självvattnande kruka? Varmt välkommen till Röhsska!

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen.
På källarplan finns skåp och toaletter. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Miljö och hållbar utveckling Skapande verkstad Workshop Mode och Design